Loading...
thuiswerken

3 Essentiële tools om overal te online kunnen werken

Je hoort en ziet steeds meer mensen die als zzp’er beginnen. Dit komt mede door de mogelijkheden die het internet en op afstand werken met zich meebrengen. Niet alleen het aantal zzp’ers stijgt. Ook het aantal mensen dat vanuit huis werkt stijgt. Bedrijven laten dankzij de moderne technologie steeds vaker hun personeel vrijer in de manier van werken. Hier vind je nog 5 redenen om thuis te werken.

Digital nomads.

Er zijn natuurlijk veel soorten zzp’ers, denk aan mensen die voor zichzelf werken, maar daar nog steeds wel op een bepaalde locatie voor moeten zijn, zoals schilders, aannemers, maar ook mensen die lezingen en workshops geven. Daarnaast is er een hele grote groep moderne ondernemers die geen vaste locatie nodig hebben en werkelijk overal kunnen werken zolangs ze maar over de juiste tools beschikken.

Deze groep wordt ook wel Digital nomads genoemd. Ofwel digitale nomaden. Hierbij moet je denken aan mensen die voor zichzelf werken als, webdesigners, programmeurs, software ontwikkelaars, online marketing specialisten, en designers om er maar een paar op te noemen.

Onlangs hebben we een blog geschreven over de 3 eigenschappen om een succesvolle digital nomad te kunnen zijn. Wat deze groep gemeen heeft is dat ze overal ter wereld kunnen werken, met alleen maar een laptop en een stabiele internet verbinding.

Wat heb je nodig om overal te kunnen werken?

Nu begrijpen wij als geen ander dat veel mensen dit ambiëren en ook het lekkere leventje van een digital nomad zouden willen leven. Daarom gaan we je op weg helpen met de 3 essentiële tools die je nodig hebt om hiermee te kunnen starten. Naast een gezonde werkomgeving, en wat is nu gezonder dan in de natuur op een ontspannen manier werken? Heb je ook het volgend nodig.

  • Laptop met een internetverbinding.

Om te beginnen heb je natuurlijk een waterdicht plan nodig. Weet wat je wilt gaan doen, zorg dat je deze skils beheerst. Ben je er vervolgens uit en weet je dat je alle skills in huis hebt om online marketing expert te worden. Dan kun je aan de slag want dit is een typische job die je werkelijk overal te wereld kunt uitvoeren.

Het enige wat je nodig hebt naast je gezonde stel hersenenen, zijn een laptop en een goede internet verbinding. De eerste is niet zo moeilijk, want veel mensen hebben dit al, en anders schaf je er een aan via bijvoorbeeld de mediamarkt of bol.com.

Om ergens in de stille oceaan op een mooi eiland te kunnen werken. Of vanaf een grasveldje in het Central park in New York. heb je ook een internet verbinding nodig voor je laptop. Dit is essentieel, anders kun je geen contact met de wereld en dus je klanten hebben voor nieuwe opdrachten of om opdrachten af te leveren.

Je zult dus een wifi hotspot moeten creëren. Dit kan op twee manieren. Veel telefoons hebben een hotspot functie waarmee je een wifi netwerk kunt maken om vervolgens je laptop mee te verbinden. Dit is niet de beste optie, aangezien deze verbinding traag is en veel energie van je telefoon vraagt.

  • Wifi hotspot met een mifi router.

Naast je laptop heb je dus ook een mifi router nodig om een stabiel en sterk mobiel wifi netwerk te creëren. Een wifi hotspot. Hier vind je een blog waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je een wifi hotspot maken kunt. Zowel alle opties, als de voor en nadelen worden er vermeld.

Naast het contact met je opdrachtgevers werken we tegenwoordig ook veel in de cloud en is het uploaden van bestanden een essentieel onderdeel geworden in onze moderne manier van werken. Een mifi router voor een sterke wifi hotspot is essentieel voor een digital nomad.

Bovenstaande is natuurlijk niet altijd nodig. We gaan hier uit van een locatie waar je zowel geen internet als stroom hebt. Je kan natuurlijk ook vanuit een café of flexwerkplek gaan werken. Dit zijn andere opties waar deze groep ook regelmatig gebruik van maakt. Het mooie is juist dat je overal kunt werken, waar en wanneer jou dat uitkomt.

  • Powerbank voor extra batterijduur.

 

Afhankelijk van het merk, type en de leeftijd van ja laptop. Gaat een laptop batterij gemiddeld zo’n 6 tot 8 uur mee. Je zou zeggen voldoende voor een volle dag werk. Ook de batterij van een mifi router gaat +/- 8 uur mee. Toch zou ik in dit specifieke geval een 3e essentiële tool willen aandragen om je werk als digital nomad / zzp’er makkelijker te maken. Dit is wat wij een functionele werkplek in de openbare ruimte noemen.

Een powerbank kun je al voor enkele tientjes kopen en geeft je de mogelijkheid om zowel je laptop als de mifi router van extra stroom te voorzien, wanneer deze leeg is. Zo kun je nog langer gebruik maken van deze apparaten op een plek waar je geen toegang hebt tot elektriciteit. Het is dus aan te raden om je werkdag met zowel een volle laptop, mifi als powerbank batterij te beginnen.

Wanneer je gaat slapen. Of dit nu thuis of in een hotel is. Dan moet je er een gewoonte van maken om alles op te laden om de volgende dag weer fully powered aan de slag te kunnen. Waar dat ook mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *