Loading...
financieelthuiswerken

Besparen als ZZP’er en thuiswerker

Werk je als ZZP’er en betekent dit dat je thuis je kantoor hebt ingericht, dan ben je waarschijnlijk al voordeliger uit dan wanneer je buiten de deur werkt. Werk je in een kantoor, dan betaal je huur. Werk je in een café of vergelijkbaar, dan geef je bijvoorbeeld geld uit aan de lunch en koffie.

Toch heb je als thuiswerker ook kosten. Soms incidenteel, soms structureel. Op de meeste kosten kan bespaard worden, waarbij met name besparingen op vaste lasten op de lange termijn veel geld kunnen opleveren.

Nieuwwerken.nl geeft je vijf tips.

1. Koop meubilair bij de executie

Kantoormeubilair is allesbehalve goedkoop. Voor een goed bureau ben je zo enkele honderden euro’s kwijt. Hetzelfde geldt voor stoelen, lampen en hardware.

Niet altijd kun je hierop besparen. Je wilt immers goed materiaal hebben voor je dagelijkse werk.

In het geval van meubilair is het echter wel mogelijk om voordelig goed materiaal te hebben. Diverse platforms bieden hoogwaardig kantoormeubilair aan dat voor een schijntje wordt aangeboden wanneer een bedrijf failliet gaat. Zo kun je bureau’s op de kop tikken voor honderd euro die normaal gesproken al snel enkele honderden euro’s kosten. Meestal zijn de meubels in tiptop kwaliteit.

2. Je kantoor isoleren

Zit je dagelijks thuis in een kantoorkamer te werken, dan ben je zeker in de winter de hele dag aan het stoken.

Dat is in de meeste huishoudens niet het geval, omdat mensen overdag vaak aan het werken zijn of op school zitten.

Als thuiswerker is het daarom extra belangrijk om je huis (en met name studeerkamer) goed te isoleren, zodat je niet teveel hoeft te stoken om warm te blijven.

3. Overstappen van energieleverancier

In het verlengde hiervan kan het ook voordelig zijn om over te stappen van energieleverancier. In veel gevallen is de huidige energieleverancier van mensen niet de voordeligste.

Door over te stappen kun je kosten besparen. Daarnaast zijn er vaak acties voor ZZP’ers, zodat zij betaalbare energie kunnen ontvangen.

Een goede tip is om vooraf reviews van energieleveranciers te lezen. Wil je bijvoorbeeld overstappen naar Energiedirect.nl, één van de goedkopere energieleveranciers, check dan op een site als Nederlandreview Energiedirect reviews.

4. Koop benodigdheden op de zaak

Veel ZZP’ers staan er niet bij stil dat ze benodigdheden voor hun werk ook kunnen aftrekken van de belasting. Het maakt niet uit of je thuiswerkt, het gaat erom dat je de middelen gebruikt voor je werk.

Heb je een nieuwe stoel nodig, een nieuw scherm of wil je nieuwe kladblokken kopen, dan kun je dit dus gewoon aftrekken. Aan het einde van het jaar bespaar je hiermee, want de kosten worden afgetrokken van de winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Bovendien kun je de BTW aftrekken ieder kwartaal.

5. Met de auto op pad voor je werk? Meer besparingen!

Heb je een auto die je privé gebruikt, maar ook zakelijk, dan mag je bepaalde kosten aftrekken. Voor iedere zakelijk gereden kilometer mag je 19 eurocent aftrekken.

Bovendien mag je een deel van de BTW voor brandstof en onderhoud aftrekken wanneer je de auto zakelijk gebruikt. Voor meer informatie hierover kun je de website van de Belastingdienst bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *