Loading...
it

Wat doet een online marketeer?

online marketeer

Wil jij je online marketing van je webshop of website graag naar een hoger niveau tillen, maar heb je daar hulp bij nodig? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij een online marketingbureau of een ZZP’er die je hierbij goed kan helpen, maar wat doet een online marketeer nu precies?

Wat is een online marketeer?

Een online marketeer zorgt er voor dat je product of dienst op een goede manier wordt vermarkt via je online kanalen zoals een bedrijfswebsite of social media pagina’s. Alle marketingtools om dit te bewerkstelligen online, zullen ingezet worden door een online marketeer. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals;

Online campagnes opstellen

Door online campagnes op te stellen die gespitst zijn op de producten of diensten die je wilt verkopen, zal ervoor gezorgd worden dat klanten getriggerd worden om je website of webshop te bezoeken en hier hopelijk ook daadwerkelijk een aankoop te verrichten. Onder online campagnes kunnen winacties vallen, maar ook acties rondom toffe content of storytelling. 

SEO

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is van groot belang voor de vindbaarheid van je website of webshop via zoekmachines zoals Yahoo of Google. Dit proces kan een online marketeer voor je opzetten en heeft vooral te maken met trefwoorden die telkens terugkeren in content, de waarde van links in je artikelen, de kwaliteit van je content en het verkeer wat op je pagina’s plaatsvindt. 

Data aan de achterkant van de website checken

Door data aan de achterkant van de website of webshop te checken, kun je precies zien hoelang klanten je pagina’s bezoeken, waar ze op zoeken, waar ze op klikken en wat ze interesseert. Vervolgens kun je aan de hand hiervan je doelgroepen bepalen en bijvoorbeeld door middel van betaalde online advertenties deze doelgroepen gericht bereiken. Merk je dat bepaalde pagina’s niet of nauwelijks bezocht worden? Dan is er wellicht iets mis met de content of de gebruiksvriendelijkheid van desbetreffende pagina of link.

 

Woon je in de omgeving van Reusel en heb je hulp nodig met je online marketing? Zoek dan eens op online marketing in Reusel om een specialist bij jou in de buurt te vinden.