Loading...
nieuwe werken

3 onmisbare eigenschappen van succesvolle Digital Nomads

digital-nomad-3-kenmerken

We hebben er allemaal weleens van gedroomd. In een zonnig land je online business runnen met een pina colada naast je laptop, terwijl je uitkijkt op een prachtige zonsondergang op zee.

Dat dit beeld voor inmiddels duizenden ondernemers wereldwijd geen droom meer is maar de keiharde realiteit is uiteraard een teken dat het in tegenstelling tot wat velen denken wel degelijk een haalbaar streven is.

De vraag die rest: is dit leven ook voor jou weggelegd?

Eerder keken we naar de kenmerken van succesvolle Nieuwe Werkers. Nu hebben we  de 3 meest onmisbare eigenschappen van succesvolle Digital Nomads op een rijtje gezet.

Herken jij jezelf in de onderstaande omschrijvingen? Dan is het wellicht tijd om eens goed na te denken over je toekomst, en je dromen om te zetten in werkelijkheid.

  1. Je bent nieuwsgierig

Een zeer belangrijke eigenschap van Digital Nomads is hun nieuwsgierigheid en hun lust naar kennis en ervaringen.

Zo zijn veel Digital Nomads zelfopgeleid, ze hebben de kennis die ze hebben verworven over online marketing, programmeren of grafisch ontwerp vaak zelf aangeleerd in hun vrije uren.

Daarnaast houden ze van reizen, het zien van nieuwe plekken en het hebben van nieuwe ervaringen. Ze plaatsen zichzelf graag uit context. Om deze reden zitten de meeste nomaden vaak niet langer dan een paar maanden op dezelfde plek.

Digital Nomads plaatsen zichzelf graag uit context.

Hieruit blijkt dat Digital Nomads een ongelooflijke dorst voor nieuwe kennis en ervaringen hebben en deze op eigen wijze willen bereiken, zowel in hun werk als in het leven.

We kunnen stellen dat succesvolle Digital Nomads willen zo veel mogelijk leren over zowel de digitale als de echte wereld. Ze zijn autonoom en gaan hun eigen weg.

digital-nomad-lezen
Digital Nomads worden gekenmerkt door hun lust naar kennis.
  1. Je wilt leren van anderen

Als Digital Nomad zul je heel veel mede nomaden op je pad tegenkomen. Deze hebben allemaal een eigen specialisatie en hier kun jij van leren, en gebruik van maken.

Kennis staat immers gelijk aan macht, zeker in de digitale wereld.

Luister daarom naar anderen en observeer waar hun krachten liggen. Probeer deze vervolgens ook jezelf eigen te maken. Je kunt ook besluiten jullie krachten te bundelen om nog meer succes te boeken.

Succesvolle Digital Nomads netwerken er goed op los

Succesvolle Digital Nomads netwerken er goed op los tijdens hun reis en zetten overal kleine samenwerkingen op. Hier profiteer je niet alleen zelf van op de korte termijn, als mensen in de toekomst jouw expertise nodig hebben zullen ze niet twijfelen om je te contacten.

  1. Je bent eigenwijs

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van de echt succesvolle Digital Nomads, je hebt een eigen plan en gaat er vol voor, ongeacht wat anderen zeggen.

Natuurlijk betekent dit niet gelijk dat je nooit het advies van andere mensen zou moeten volgen.

In tegendeel. Van de fouten van andere ondernemers kun jij leren, en daarom ook van de successen van anderen.

Wat het wel betekent is dat je je niet moet laten afschrikken door de negatieve personen op je pad. Wanneer je een nieuw idee hebt zal je dit namelijk gegarandeerd kritiek opleveren van anderen, wat het ook is.

Wees daarom overtuigd van jouw plan en ga er vol voor.

Laat je niet afdeinzen, neem adviezen en feedback tot je, maar wees eigenwijs en doe het op de manier die voor jou het beste werkt.

digital-nomad-succes
Succesvolle Digital Nomads volgen hun eigen pad.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *