Loading...
nieuwe werkenthuiswerken

5 Kenmerken van succesvolle Nieuwe Werkers

nieuw werken

Werken aan je eigen ideeën, wanneer het jou uitkomt en daarmee je brood verdienen. Het is niet vreemd dat het Nieuwe Werken voor veel mensen zeer aantrekkelijk klinkt.

Toch zijn er ook een aantal valkuilen om rekening mee te houden en falen veel nieuwelingen al in de eerste paar maanden. Zo keken we eerst al naar waar je flexibel kunt werken, nu focussen we op de eigenschappen van Nieuwe Werkers.

Om te checken of het Nieuwe Werken ook voor jou is weggelegd hebben we een aantal belangrijke kenmerken van succesvolle Nieuwe Werkers voor je genoteerd.

  1. Je hebt een idee.

Alhoewel het aanlokkelijk klinkt om gelijk je baas te bellen om je ontslag in te dienen en voor jezelf te beginnen, moet je er wel voor zorgen dat je een plan de campagne hebt.

Te veel Nieuwe Werkers maken de keuze om hun leven om te gooien te abrupt en zien hun plannen daarom niet slagen. Hun idee is niet compleet of simpelweg niet goed genoeg.

Wanneer is een idee goed genoeg?

Je moet 100% zeker zijn van je plan en er echt in geloven dat het een kans van slagen heeft. Alleen dan zal je het kunnen opbrengen om er all the way voor te gaan.

  1. Je bent bereid om offers te maken.

Heb je een goed idee? Mooi, Stap 1 voltooid. Nu de uitvoering nog.

Een goed vertrekpunt voor veel Nieuwe Werkers is om al een start te maken terwijl je nog bij je huidige werk in dienst blijft. Zo houd je altijd een goede stok achter de deur voor als het onverhoopt niet mocht slagen, of je erachter komt dat de Nieuw Werken levensstijl niet voor jou is weggelegd.

Het zal daarom veel discipline eisen (zeker in het begin), aangezien dit betekent dat je voornamelijk in de avonduren en het weekend aan de bak moet. Je zult dus vaker nee moeten verkopen aan je vrienden als zij op stap gaan of iets anders leuks gaan doen.

Onthoud: Wie niet bereid is om offers te maken, zal nooit slagen.

nieuwe werken man aan het werk
Succesvolle Nieuwe Werkers zijn bereid om offers te maken en nachten door te werken.
  1. Je houdt van je werk.

Misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: Hou ik van mijn werk?

In loondienst kun je misschien de kantjes er vanaf lopen met minimale inzet, maar bij het nieuwe werken zul je snel merken dat dit niet werkt. Alleen de meest gedreven personen trekken uiteindelijk aan het langste eind.

Wanneer je uiteindelijk de stap maakt om je huidige baan op te zeggen en je volledige tijd te investeren in je plan, zul je je 100% moeten inzetten. Alleen dan zul je van je dromen werkelijkheid kunnen maken.

Belangrijk om niet te vergeten:

Als je houdt van wat je doet, zul je het niet als een opdracht zien maar als een hobby. Ondernemers die houden van hun werk, voelen zich beter. Je bent daarom bereid om meer uren te maken en harder te werken.

  1. Je geeft niet op.

Ongeacht hoe goed je idee ook is en hoeveel tijd je bereid bent te investeren, er zullen altijd onverwachte obstakels op je weg naar succes komen.

Focus daarom op je einddoel en geef nooit op. Dit klinkt wellicht cliché of als een open deur, maar het is ontzettend belangrijk om na een tegenvaller je werk weer op te pakken en verder te gaan. Leer van je fouten en gebruik ze in je voordeel.

Onthoud:

Zelfs grootheden als Elon Musk kenden tegenvallers in het begin van hun carrière.

  1. Je bent niet bang om vijanden te maken.

Een laatste kenmerk van succesvolle nieuwe werkers is dat ze niet bang zijn om hun ideeën en gedachten uit te spreken, ongeacht wat anderen daarover zullen denken.

Hoe goed je intenties ook zijn, in de wereld van ondernemers en zelfstandigen is het bijna onvermijdelijk om zakelijke meningsverschillen te voorkomen. Wees daarom op je hoede, maar ken geen angst.

nieuwe werken man geniet van vrijheid
Schuilt er in jou een Nieuwe Werker?

Herken jij jezelf in al deze vijf punten? Dan schuilt er ook in jou een Nieuwe Werker in jou. Wacht niet langer en start vandaag nog met het verwezenlijken van je dromen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *