Loading...
beleggen

Verwacht in 2017: de drie grootste beleggingsrisico’s

Ook in 2017 zijn er enkele beleggingsrisico’s waar we zeker rekening mee moeten houden. In dit artikel beschrijven we welke drie beleggingsrisico’s professionele beleggers voor volgend jaar verwachten, zodat jij hier alvast rekening mee kunt houden.

Risico #1: een geopolitiek incident

Bij een geopolitiek incident kun je bijvoorbeeld denken aan een aanslag, die de hele wereld op zijn kop zal zetten en ook voor de financiële markten veel gevolgen zal hebben. Zo zal een terroristische aanslag er zeker voor zorgen dat de markten kelderen en niet alleen in het land van de aanslag. Helaas is de kans op een aanslag het afgelopen jaar groter geweest en zal de kans op een aanslag volgend jaar net zo groot blijven als de politieke situatie niet verandert.

Risico #2: vasthouden aan traditionele markten

In 2017 moeten we volgens experts verder kijken dan het gebaande pad van aandelen en obligaties. Door minder traditionele gedeelten van de financiële markten in overweging te nemen, kan er meer rendement gemaakt worden. Nu zijn we al goed bezig met alternatieve beleggingen, maar in 2017 moeten de opkomende markten nog meer losgelaten worden.

Risico #3: de oude diversificatie

De oude diversificatie zegt dat je 60 procent van je beleggingsportefeuille moet vullen met aandelen en de overige 40 procent moet gebruiken voor obligaties. Deze diversificatie heeft lang goed gewerkt, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. In 2017 zal het zelfs een risico zijn om vast te blijven houden aan deze diversificatie, aldus diverse experts.

Omdat de oude diversificatie niet meer werkt, moeten we andere manieren zoeken om onze beleggingsportefeuille zo gespreid mogelijk te vullen met beleggingsproducten. Volgend jaar zullen veel beleggers dan ook vooral zoekende zijn over de perfecte beleggingsportefeuille, waarbij er verschillende combinaties van beleggingsproducten uitgeprobeerd worden.

Hoe risico’s te vermijden?

Er zijn verschillende manieren om deze risico’s te vermijden. Een van die manieren is om het traditionele beleggen te verruilen voor het nieuwe beleggen. Kijk bijvoorbeeld eens naar binaire opties. Deze kun je eenvoudig beleggen met behulp van gespecialiseerde software zoals Brexit Hack. Met Brexit Hack beleg je automatisch en behaal je rendementen die hoog kunnen oplopen en profiteer je van de Brexit. Op die manier gebruik je de risico’s eerder in je voordeel dan dat je ervoor hoeft te waken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *