Loading...
nieuwe werken

Flexibel werken: waar doe ik het?

Steeds meer werkgevers en ondernemers omarmen een nieuwe vorm van werken, ook wel ‘’het nieuwe werken’’ genoemd. Het nieuwe werken kenmerkt zich door flexibiliteit in tijd en plaats, namelijk het plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken, ondersteund door de moderne technologie. Het is resultaatgericht werken, waar je maar wilt, wanneer je dat wilt. En bij flexibel werken horen ook flexibele kantoorruimtes. Een vaste ruimte waar je vijf dagen in de week van 9 tot 5 zit te werken wordt langzaam maar zeker verleden tijd. We hebben een paar nieuwe werkplekken op een rijtje gezet.

Flexibel kantoor

De markt vraagt steeds meer om flexibiliteit en de verhuurders van kantoren spelen hier meer en meer op in. Want, als zoveel mensen flexibel willen  werken moet dat natuurlijk ook gefaciliteerd kunnen worden, waar en wanneer het uitkomt. Er komen steeds meer plekken die speciaal ingericht zijn voor flexwerkers. Zo is er bijvoorbeeld in dit kantoorgebouw aan de Vasteland in Rotterdam.  Hier is het mogelijk om je kantoor uit te breiden of in te krimpen, afhankelijk van de ruimte die je nodig hebt. De meubels kunnen hierbij gefaciliteerd worden door de verhuurder.

Naast de flexibiliteit in de vorm van kantoorruimtes, is er ook nog flexibileit als het gaat om de huurovereenkomst. Als je veel onderweg bent, is een abonnement voor een flexibelewerkplek ideaal. Als member kun je dan op allerlei plaatsen in Nederland gebruik maken van kantoorruimtes, vergaderruimtes of werkplekken. Hierbij zit je dus niet vast aan een bepaalde plaats en heb je altijd een ruimte om te werken in handbereik. Bovendien bieden deze flexplekken vaak een uitstekende kans om te netwerken. Werken waar je bent, ideaal voor consultants en verkopers die veel reizen.

Buiten werken

Flexibel werken betekent ook thuis kunnen werken. Het voordeel van thuis werken is dat je de ruimte hebt om te gaan en staan waar je wilt. Wees hier creatief mee en ga eens ergens anders werken dan aan de keukentafel. Bijvoorbeeld tijdens lekker weer in de zomer of lente lekker buiten de deur werken. Het is niet alleen leuker om buiten in het zonnetje te werken, je ervaart ook nog eens minder stress, meer creativiteit en er wordt gezegd dat je er ook beter van gaat slapen. Het voordeel van werken in de tuin of op je balkon, in tegenstelling tot werken in het park of een andere openbare ruimte, is dat je ook altijd stroom bij de hand hebt voor je laptop. Heb je niet genoeg ruimte op je balkon voor een tafel? Er bestaan handige uitklaptafeltjes die je aan je balkon kan hangen. Deze kan je aan het einde van de dag weer inklappen.

Cowerkplekken

Alleen werken kan saai, eenzaam en ook nog eens nadelig voor de effectiviteit van je werk zijn. Als groep bereik je namelijk meer, dan wanneer je alle input van de aparte leden bij elkaar zou brengen. Als je alleen werkt is er minder input van andere personen/partijen, zijn er minder oplossingen voor een probleem en heb je te maken met een kleiner professioneel netwerk. Gelukkig bestaan er tegenwoordig co werkplekken. Op deze werkplekken kunnen verschillende mensen bij elkaar komen om (samen) te werken. Hier wordt kennis gedeeld en worden netwerken uitgebreid. Je werkt zelfstandig, maar hebt wel de hulp van anderen binnen handbereik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *