Loading...
kantoornieuwe werken

De kantoorinrichting van de toekomst

kantoor inrichting

De inrichting van kantoren is in de loop der tijd erg veranderd. Door de veranderingen in de manier van werken en de digitalisering vragen kantoren om aanpassingen. Ook neemt het kantoorgebruik mede door ‘Het Nieuwe Werken’ af. Wil je weten hoe je jouw kantoor klaarmaakt voor de toekomst? Lees dan snel verder.

Het Nieuwe Werken

Het boeken van resultaat wordt belangrijker dan aanwezigheid op kantoor. Er wordt van het personeel verwacht dat ze slimmer, efficiënter en effectiever werken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologieën en wordt er vooral veel samengewerkt. Deze manier van werken wordt gekenmerkt door het begrip ‘Het Nieuwe Werken’.

Productiviteit staat niet alleen bij het werken anno 2016 en in de komende jaren centraal, maar ook bij de kantoorinrichting van de toekomst. Met ‘Het Nieuwe Werken’ in gedachten is het belangrijk om ook het kantoor aan te passen aan de moderne tijd. Dit kun je doen door de volgende 6 tips op te volgen:

 1. Bespreek de wensen
  Het belangrijkste doel van het veranderen van de kantoorinrichting is het creëren van een efficiënte werkomgeving voor de medewerkers. Het is daarom belangrijk om van tevoren met een aantal medewerkers in gesprek te gaan over de wensen en eisen wat betreft de veranderingen.  Wat missen ze op kantoor en wat zouden ze anders willen zien?
 1. Zorg voor flexplekken
  Zoals eerder aangegeven veranderd de aanwezigheid op kantoor in de toekomst. Dit zal vooral te merken zijn aan de toename van parttimers. Het is daarom belangrijk om flexplekken op kantoor te realiseren. Vergeet niet om voor verstelbare bureaus en stoelen te zorgen, zodat de parttimer een verantwoorde werkhouding aan kan nemen.
 1. Upgrade je apparaten
  Nieuwe technologie staat centraal bij de kantoren van de toekomst. Vervang daarom vaste telefoons en desktops, bijvoorbeeld door mobiele telefoons en laptops. Ook het gebruiken van laptopstandaarden wordt aangeraden. Extra tip: zorg voor voldoende stopcontacten voor het opladen van de apparaten.
 1. Maak ruimte
  Vervang grote kantoormeubels en kasten door moderne oplossingen. Zo krijgt het kantoor niet alleen een nieuwe look, maar wordt er ook meer ruimte gemaakt voor nieuwe, onmisbare onderdelen van een ‘toekomst-proof’ kantoor. Denk hierbij aan een relaxruimte of een aparte werkruimte waar de medewerkers, wanneer ze voor de afwisseling op een andere plek willen werken, terecht kunnen met hun laptop.
 1. Richt het kantoor efficiënt in
  Denk bij het inrichten van het kantoor niet alleen aan een strak uiterlijk maar ook aan de motivatie van de medewerkers. Hoe gemotiveerder het personeel is, hoe efficiënter ze zullen werken. Zorg daarom voor een aantrekkelijke én ergonomische inrichting waarbij rekening wordt gehouden met de eisen en het welzijn van de medewerkers.

Veel succes met het inrichten van jouw kantoor.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *