Loading...
internet

8 Onmisbare tools voor iedereen die online wil gaan verkopen

E-commerce ondernemers gebruiken een hoop online tools. De online wereld is niet voor niets de wereld waarin zij zich het meest vertrouwd voelen. Die tools kunnen je helpen om sneller te werken, informatie te verzamelen of om taken eenvoudiger te maken. Hieronder een lijst van 8 tools die je moet proberen!

Google Analytics

Misschien wel de belangrijkste tool voor iedere ondernemer die online zijn producten verkoopt.

Google Analytics houdt namelijk niet alleen bij hoeveel bezoekers jouw website genereert, maar het programma houdt ook bij wat bezoekers op je website doen, op welke links ze klikken en of ze conversies uitvoeren. Zo weet je dus precies wie er iets bij je kopen en tegen welke dingen je klanten aanlopen. Het is wel een trucje om te goed te leren omgaan met Analytics.

Het programma houdt zoveel gegevens bij, dat het voor een beginnende ondernemer soms moeilijk is om de lange lijsten van cijfertjes en diagrammen te begrijpen. Gelukkig heeft Google een duidelijek helpdesk en is er onine ook genoeg informatie te vinden.

CMS

Een goed contentmanagementsysteem (ook wel CMS genoemd) is onmisbaar voor elke online verkoper. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel gebruiksvriendelijke CMS’en op de markt. Een favoriet is Gospaces.nl, die speciaal gericht is op hen die hun producten of diensten online willen verkopen.

Gospaces maakt gebruik van handige menu’s zodat zelfs ondernemers zonder design achtergrond een mooie website op kunnen zetten  en met Gospaces kan je ook nog eens eenvoudig je eigen logo ontwerpen.

HootSuite

Als online ondernemer is social media ongetwijfeld een groot onderdeel van je marketing. Hootsuite is een van de meest gebruikte social media management tools op de hele wereld. Het programma maakt het mogelijk om meerdere social media accounts tegelijkertijd toe te voegen en te beheren. Daardoor kun je sneller werken en behoud je het overzicht beter.

HootSuite heeft naast een gratis versie ook een betaalde variant beschikbaar, maar voor de gemiddelde ondernemer zal de gratis versie voldoende zijn.

ecommerce2

Google Enhanced Ecommerce

Enhanced Ecommerce van Google is een plugin speciaal ontwikkeld voor Google Analytics. Waar analytics ophoudt, gaat Enhanced Ecommerce verder. De plugin werd in 2014 uitgebracht om ondernemers die zich richten op online verkoop extra te ondersteunen.

De plugin biedt een heleboel extra mogelijkheden, zo kan de plugin je helpen om te leren waarom klanten ervoor gekozen hebben je website weg te klikken, of waarom ze er juist voor gekozen hebben om iets wel te kopen. Een onmisbare tool voor iedereen die hun doelgroep nog beter wil leren kennen.

Moz

Moz is een online tool die je inzicht geeft in de prestaties van door jou gekozen zoekwoorden. De marketing software laat je ook via foutrapporten weten of er dingen mis zijn op je website. Mocht je nog een nieuweling zijn in de wereld van SEO, dan is Moz zeker een aanrader.

Er is zowel een gratis als een betaalde versie van Moz beschikbaar, maar de gemiddelde ondernemer zal genoeg hebben aan de gratis versie.

Nimble

Ben je geen ster in het behouden van relaties met je klanten? Dan is Nimble misschien iets voor je. Deze tool bundelt al je klantencontacten, emails, activiteiten, en follow-ups. Nimble zorgt ervoor dat je de nodige overzicht houdt in het contact dat je met je klanten hebt.

Zeker als je geen andere werknemers hebt – en dus alles zelf doet – kan dit overzicht nog handig van pas komen. Daarnaast kun je met de tool ook zien wie er over je praat op het web, zodat je kunt reageren waar dat nodig is.

UberSuggest

Bezig met het bedenken van zoekwoorden voor je bedrijf en loop je vast? Ubersuggest is een gratis dienst die je hebt met het bedenken van alternatieve zoekwoorden.

Je kunt absoluut scoren door ervoor te zorgen dat je specifieke zoekwoorden gebruikt die iets minder vaak voorkomen, zodat je hoger in de google resultaten komt voor die zoekwoorden en zo meer bezoekers naar je site kunt lokken. Deze korte video legt je uit hoe je Ubersuggest het best kunt gebruiken.

MailChimp

Een populair e-mailpakket dat vooral geschikt is voor kleine e-commerce ondernemers. MailChimp is perfect voor het opbouwen van een mailinglijst en het maken van toffe campagnes. De gratis versie van de online tool is aardig volledig, en geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen allerlei templates, lettertypes en zogenaamde geautomatiseerde e-mail blasts.

Ook het maken van een pop-up voor je website is mogelijk en MailChimp biedt een heleboel analytics. Niet onbelangrijk voor online ondernemers!

Er zijn zoveel e-commerce tools beschikbaar, dat het soms lastig kan zijn om te besluiten welke het beste bij jou past. Je zult merken dat de meest populaire tools wellicht niets voor jou zijn, of dat je naarmate je bedrijf groeit behoefte krijgt aan andere tools. De lijst die hierboven beschreven staat is in ieder geval een goede plek om te beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *