Loading...
marketing

SEO voor beginners, wat is linkbuilding?

seo voor beginners

SEO voor beginners, wat is linkbuilding?

Zoekmachineoptimalisatie is een online bezigheid voor marketing die niet over het hoofd gezien kan worden als je bedrijf zaken wilt doen op het internet. De meest simpele definitie van online marketing is te beschrijven als de poging om het woord te verspreiden over je bedrijf dat internet gebruikt om mensen te bereiken. Kortom, alles wat je online doet om meer kijkers op je pagina te krijgen en de aandacht van mensen te trekken.

Wat is SEO ?

seo voor beginners 2

 

 

 

 

 

SEO is de afkorting van de Engelse term ¨Search Engine Optimization¨ en staat voor zoekmachine optimalisatie. zoekmachineoptimalisatie is wellicht de belangrijkste online tool voor je bedrijf, en het beste kun je zoekmachineoptimalisatie beschrijven als een groot spel. Zoals bij alle spellen is er een scheidsrechter en regels. Als je de regels volgt, scoor je beter. Google is de scheidsrechter en beheert tevens ook de regels, door aan de top te staan van de Google zoekpagina win je dit spel. Lees op deze site meer over zoekmachine optimalisatie en hoe dit precies werkt op deze pagina wordt dat goed uitgelegd.

Waarom zou ik mee spelen?

 

Als we de zoekmachine Google analyseren zien we dat de eerste link meer dan de helft van alle klikken krijgt en de top vier of vijf resultaten krijgen bijna alle klikken. Dus als je website niet in die eerste paar resultaten staat, is het nergens. Er zijn tal van manieren om hoger te scoren in de zoekmachine optimalisatie, hieronder een toelichting van de meest relevante manieren.

 

Linkbuilding door het plaatsen van een backlink.

 

Linkbuilding is nog steeds een van de meest relevante manieren om de zoekmachineoptimalisatie spel te winnen en boven in de zoekresultaten te komen. Linkbuilding is het proces om jouw hyperlinks uit te wisselen, of door het contacteren van website en/of sociale media eigenaren om een post te plaatsen die door verwijzen naar jouw pagina. Niet alleen kom je hiermee hoger in de zoekmachine optimalisatie terecht ook verhoog je de kans dat nieuw online verkeer op jouw pagina langskomt. De backlinks zijn de hyperlinks die naar je pagina doorverwijzen en linkbuilding is het lobbyen en als het ware vergroten van je sociale netwerk waarin doorverwezen wordt naar jouw pagina.

 

De uitsmijter als voorbeeld.

 

Het beste voorbeeld wat we je kunnen geven is het volgende. Je bent nieuw in Amsterdam en wilt de beste club binnenkomen waarvan bekend is dat ze een strikte deur-beleid hanteren. Kom je alleen dan is de kans vrij groot dat je geweigerd wordt aan de deur. Echter kom je met een vriendin die een vaste klant is en de portier goed kent dan loop je zo naar binnen. Kom je de volgende keer met een bekende Nederlander dan is de kans zeer groot dat de portier je herkent en zo op zijn VIP-lijst terecht komt. Hoe meer relevante mensen je kent de hoger je score. Hetzelfde geld voor je bedrijfswebsite.

seo voor beginners 3

Goed beveiligde accounts.

Het belang van een goed beveiligde account neemt toe naarmate er meer op het spel staat. Speel je niet of nauwelijks mee op internet met bijvoorbeeld de zoekmachine optimalisatie dan zullen er minder klanten doorstromen naar jouw pagina, echter wanneer dit niet het geval is dan kunnen we aannemen dat er grotere hoeveelheden geld dankzij de online marketing tools naar jouw bank account doorstromen. Stel je voor dat er een hacker tussen jou en je klanttransacties gaat zitten dan heb je een groot probleem. Echter dit is eenvoudig te voorkomen door jezelf goed online te beveiligen

 

Digitale nomaden.

Heb je nog geen bedrijf maar vond je dit artikel interessant, dan kun je met zoekmachine optimalisatie eenvoudig online geld verdienen overal ter wereld, hier vind je meer over de beste-tools-om-online-geld-te-verdienen.