Loading...
zelfontwikkeling

Vrijwilligerswerk in de buurt van Nijmegen

Denk jij dat vrijwilligerswerk in Nijmegen iets voor jou is? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het eens de moeite waard is om het te proberen. Ten eerste is het zo dat je door vrijwilligerswerk te doen een bijdrage levert aan een mooiere samenleving. Tevens is het zo dat je iemand helpt en dat kan door onder andere iemand gezelschap te houden maar ook door een bijdrage te leveren aan de kantine van een sportvereniging.

Wat ook waardevol is aan het werk is dat het je een gevoel van voldoening geeft. Er is voor iedereen wel wat te vinden omdat het aanbod van werk erg divers is.

Is vrijwilligerswerk voor iedereen geschikt

Wellicht stel je jezelf de vraag of vrijwilligerswerk wel iets voor jou is. Het antwoord daarop is naar alle waarschijnlijkheid ja, er is altijd wel iets te vinden wat bij je past. Je kan het naast je eventuele baan doen en ook leeftijd, sekse maken niets uit.

Iedereen heeft bepaalde eigenschappen en mogelijkheden waar altijd wel passend werk bij is. Je zou kunnen zeggen dat vrijwilligers aan nagenoeg iedereen besteed is. Ook een kleine moeite van jouw kant helpt al bij een betere samenleving.

Wat voor soort werk past bij mij

Iedereen heeft andere eigenschappen en kwaliteiten en het werk voor je wat daar natuurlijk op afgestemd. Iemand die wat introvert is zal niet snel een maatje worden, maar diegene heeft natuurlijk wel andere kanten die je kan benutten.

Wanneer je gaat beginnen met vrijwilligerswerk staan er genoeg mensen voor je klaar die je willen helpen met het zoeken naar bij jouw passend werk. Er zijn meer dan genoeg functies te vergeven en er wordt altijd iets gevonden wat bij je past.

Op internet kan je gemakkelijk zoeken naar al het aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk Nijmegen. Je ziet dan snel wat er allemaal voor functies beschikbaar zijn bij jou in de buurt en die bij je passen. Ook kan je langs bij het Vrijwilligers Informatie Punt voor meer informatie.

Hier kan je eventueel samen met een medewerker kijken welke mogelijkheden er voor je zijn. Op deze manier vind je vast werk wat past bij jouw persoonlijkheid en kwaliteiten.

Een aantal voorbeelden van vrijwilligerswerk

Er bestaan een heel aantal soorten vrijwilligerswerk en om je een indruk te geven volgen er een aantal voorbeelden van werk wat veel gedaan wordt.

• Helpen bij een sportvereniging. Veel sportclubs hebben vrijwilligers nodig om de club draaiende te houden. Dat kan een functie als coach, lid van het bestuur of eenvoudig weg barman zijn.
• Hulp bij het klussen. Niet iedereen is even goed in klussen en wellicht kan jij diegene helpen met jouw vaardigheden.
• Ouderen en gehandicapten. Sommige mensen komen in een sociaal isolement door verschillende redenen. Jij kan uitkomst bieden voor wat meer sociaal contact als maatje.
• Jongeren. Er worden tegenwoordig veel activiteiten georganiseerd voor de jeugd en vrijwilligers spelen hier een belangrijke rol bij.

Meer weten? Kijk op Dienst4dienst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *