Loading...
ondernemen

Hulp bij het opstellen van de algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn vaak zulke grote lappen tekst, dat niemand echt zin heeft om ze te lezen. Vaak klikken mensen gewoon op accepteren zonder dat ze het hebben doorgelezen. Je denkt daarom misschien dat het niet echt nodig is om ze te hebben, aangezien toch bijna niemand ze leest. Toch zijn deze voorwaarden echt van belang! Hier lees je waarom.

Het biedt bescherming

Algemene voorwaarden zijn de voorwaarden waarmee een klant akkoord gaat als hij een overeenkomst met jouw bedrijf aangaat. Hierin zijn verschillende afspraken overeengekomen, waar je op terug kan vallen als een klant het niet eens is met je werkwijze.

De klant is er immers zelf mee akkoord gegaan. Het biedt daarom voor jou als bedrijf een goede bescherming als er een meningsverschil ontstaat. Alles staat zwart op wit.

Niet verplicht

Je zou het misschien niet verwachten, maar algemene voorwaarden op je website hebben is niet verplicht. Toch is het om bovenstaande reden enorm aan te raden om het wel te doen. Je staat namelijk veel sterker als ondernemer.

Sterker nog, als je voor elke nieuwe overeenkomst een nieuw plan van afspraken moet opstellen, ben je veel meer tijd en administratie kwijt dan aan een keer goede algemene voorwaarden opstellen. Zeker een aanrader dus!

Hulp nodig bij het opstellen

Het is zeker niet raar om hulp te vragen bij het opstellen van je algemene voorwaarden. Hier is namelijk voldoende kennis van de huidige wet- en regelgeving voor nodig.

Veilig doen, een bureau dat gespecialiseerd is in het opstellen van juiste algemene voorwaarden, helpt je vrijblijvend met het opstellen van algemene voorwaarden aangepast aan de wensen van jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *