Loading...
zelfontwikkeling

Maak van jouw auditie voor je theateropleiding een succes

Droom jij ervan om een theateropleiding te volgen? Wil je naar één van de HBO Toneelscholen, naar het Muziektheater of naar het mediacollege en de studie filmacteur volgen? Dan weet je waarschijnlijk ook maar al te goed dat de audities om binnen te komen bijzonder streng zijn. Elk jaar zijn er honderden ambitieuze en getalenteerde jongeren die interesse hebben en daarvan wordt een kleine selectie doorgelaten. Het is dus belangrijk dat je goed voorbereid naar de auditie gaat en dat je aan de mensen die jouw droom werkelijkheid kunnen maken, kan laten zien dat jij degene bent die ze moeten uitkiezen. Bij een vooropleiding theater krijg je dan alle steun die je nodig hebt om van jouw auditie een succes te maken.

 

Een jaar voor de theateropleiding

Vooropleiding Theater Amsterdam is gevestigd in Amsterdam en hierbij duurt het gehele traject een jaar. Tijdens dat jaar word je opgeleid en klaargestoomd voor de Toneelschool, of een andere theateropleiding. Eén van de voorwaardes om mee te mogen doen aan de audities, is dat je je ook inschrijft voor een auditie bij de opleiding die jij wilt gaan volgen. In het jaar dat je deze vooropleiding afrondt ga je dus direct door naar de volgende auditie van de theateropleiding van je dromen. Tijdens het jaar van je vooropleiding ontwikkel je je op verschillende gebieden, zoals concentratie, spelinzicht, emotionaliteit, gevoeligheid, transformatie en verbeelding. Je krijgt lef, zelfvertrouwen en intuïtie.

 

Maar hoe kom je binnen?

Ook voor de Vooropleiding Theater in Amsterdam moet je auditie doen. Er wordt dan gezocht naar jongeren van tussen de 16 en 24 jaar die talent hebben, die ambitieus zijn en die doorzettingsvermogen tonen. Nadat je auditie hebt gedaan, deze hebt behaald en een voorlopige toegang hebt gekregen, ga je deelnemen aan een aantal voorselectie lessen. Deze beginnen elk jaar in september en vinden één avond per week plaats. Aan het einde van deze voorselectie lessen krijg je te horen of je wordt toegelaten en dus deel mag nemen aan het jaartraject. Dit zal afhangen van het talent dat je hebt laten zien en of je de ambitie hebt om te groeien en beter te worden.

 

Vanaf het moment dat je binnen bent

Heb je de auditie en de voorselectie lessen succesvol afgerond, dan krijg je een jaar lang les in verschillende vakken. Zo neem je deel aan minimaal 300 lesuren waarin onderwerpen zoals tekst, camera-acteren, performance, improvisatie en monologen worden behandeld. Vooropleiding Theater Amsterdam staat in contact met iedere theateropleiding in Nederland en biedt een curriculum aan dat daarbij aansluit. Aan het einde van het jaar ga je vol zelfvertrouwen naar je auditie en laat jij, in de korte tijd die je hebt, zien dat jij degene bent die ze moeten aannemen.

 

Het is een harde wereld

De audities voor een vooropleiding in theater zijn streng, maar de audities voor verschillende theateropleidingen zijn nog strenger. Daarom moet je sterk in je schoenen staan en hard werken als je eenmaal bent aangenomen. Heb jij deze ambitie, het talent en ijzersterke wilskracht? Kom dan auditie doen bij Vooropleiding Theater Amsterdam en jaag je dromen achterna.