Loading...
werkvloer

Waarop letten bij het kopen van werkschoenen?

werkschoenen

Het kopen van de juiste werkschoenen is ontzettend belangrijk om geen last te krijgen van pijnlijke voeten en om andere ongelukken op de werkvloer te voorkomen. Tijdens je zoektocht naar geschikte werkschoenen heb je de keuze uit vele verschillende modellen. Maar op welke punten moet je letten bij aanschaf van werkschoenen? Wij geven in dit artikel handige tips en advies.

1. Veiligheidsnorm

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende veiligheidsnormen. De meest voorkomende veiligheidsnormen zijn S1, S2 en S3. In de meeste gevallen kiest men voor S3 werkschoenen. Werkschoenen met deze normering zijn voor vele werkomstandigheden geschikt en zijn ook in veel gevallen verplicht. Bijvoorbeeld in de metaal- of bouwbranche. Werkschoenen met S3 veiligheidsnormering zijn waterbestendig en bieden maximale veiligheid door de veiligheidszool- en neus.

2. Gewicht

De kans is groot dat je op een werkdag veel loopt en beweegt, daarom is het gewicht van werkschoenen een belangrijk punt om op te letten. Het kiezen voor lichtgewicht werkschoenen is absoluut een aanrader. Als je veel moet lopen tijdens een werkdag, dan zorgen lichte werkschoenen ervoor dat je minder gewicht hoeft te dragen. Met als gevolg dat je minder last hebt van vermoeide voeten en benen.

3. Pasvorm

Een goede pasvorm is ontzettend belangrijk. Zeker bij werkschoenen die intensief gebruikt worden moet de pasvorm goed zijn, zodat de veiligheidsschoenen comfortabel zitten. Voor een goede pasvorm is het niet alleen belangrijk om de juiste maat te kiezen. Er moet ook gekeken worden naar de breedte en hoogte van de voet. Knelt de schoen of zit deze te los? Dan gaat dit geheid klachten veroorzaken. Zoek daarom een paar werkschoenen die perfect om je voeten passen.

4. Bescherming

Werkschoenen worden niet voor niets ook wel safety shoes of veiligheidsschoenen genoemd. Een goede bescherming van je voeten is dan ook een van de belangrijkste punten bij het kiezen van geschikt werkschoenen. Informeer bij je werkgever welke bescherming er nodig is of welke veiligheidsnorm verplicht is. Koop vervolgens werkschoenen die deze gewenste bescherming bieden.

5. Seizoen

Werk je veel buiten? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen bij aanschaf van werkschoenen. In de wintermaanden moeten de werkschoenen je voeten goed warm houden, terwijl ze in de zomermaanden juist voor ventilatie en verkoeling moeten zorgen. Voor iedereen die buiten werkt adviseren wij om voor de zomer en winter een apart paar werkschoenen te kopen.

 

Aan het zoeken naar werkschoenen van hoge kwaliteit? Bij Arbo Safety Shoes heb je keuze uit een zeer uitgebreid assortiment veiligheidsschoenen. In dit assortiment vind je altijd wel een passend paar werkschoenen.