Loading...
werkvloer

Tips om verzorgd op je werk te verschijnen

Het is af en toe best lastig om een leuke outfit te vinden voor de dagen waarop je naar kantoor gaat. Aan de ene kant wil je netjes en verzorgd voor de dag komen. Aan de andere kant mag je outfit niet ten koste gaan van je vrouwelijke of mannelijke vormen! In dit artikel vind je een aantal handige tips, die van pas komen bij het samenstellen van een outfit voor op kantoor. Er zijn maar weinig bedrijven die nog werken met een hele strenge dresscode. Business casual is de look die tegenwoordig vaak gekozen wordt! 

 

Tip 1: match de kleuren van verschillende items

Het maakt niet uit wat je draagt, als de verschillende items qua kleur maar goed op elkaar aansluiten. Een blauwe spijkerbroek met een knalgeel shirt zal erg leuk zijn voor een familiefeest, maar niet voor op kantoor. Je kunt een jeans wel goed combineren met een blauwe blouse of bijvoorbeeld een hippe blazer in het grijs. Onder de blazer kun je een shirt in lichtblauw, groen of bijvoorbeeld zwart dragen. Deze Place Du Jour jeans vormen een goede basis voor een nette outfit voor op de werkvloer.

 

Tip 2: maak je outfit compleet met accessoires 

Een chique, luxe look zit vaak niet in de kleding zelf. Ga daarom voor kwaliteit kleding. Shop als dame bijvoorbeeld eens bij Store3. Je kleedt je chique door accessoires toe te voegen aan je outfit! Denk bijvoorbeeld aan een stijlvol horloge, mooie oorbellen en een armband. In het geval van een outfit voor mannen is ook een riem een absolute must. De riem maakt de outfit compleet en trekt de aandacht. Zeker, wanneer je een blouse of shirt bij je broek in draagt. 

 

Tip 3: ga geregeld naar de kapper

Nu je een steeds beter beeld krijgt van een geschikte outfit voor naar kantoor, is het ook belangrijk om naar je lijf te kijken. Een outfit is immers slechts onderdeel van je uitstraling. Combineer een nette outfit voor op kantoor met een fris kapsel. Bezoek regelmatig een kapper om dode haarpunten of bijvoorbeeld hevig pluizend haar te voorkomen.