Loading...
werkvloer

Dockleveller: wat is het en wat zijn de voordelen?

laadperron

Bedrijven die over een of meerdere laadperrons beschikken hebben baat bij een zogenaamde dockleveller. Wat is een dockleveller en wat maakt het gebruik hiervan zo interessant voor bedrijven? In dit artikel vind je het antwoord op dergelijke vragen.

 

Mocht je de aankoop van een dockleveller overwegen, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende modellen. Zo zijn er vaste docklevellers, maar ook varianten die verplaatst kunnen worden. Vaak hangt het af van het type bestelbus of vrachtwagen dat langskomt, welke dockleveller het meest geschikt. Heb je voor jouw laadperrons het gebruik van een dockleveller al eens overwogen? 

 

Nut en werking van een dockleveller

Belangrijkste functie van een dockleveller is het opheffen van een hoogteverschil tussen een laadperron en de te laden vrachtwagen of bestelbus. Zou er sprake zijn van een hoogteverschil, dan is de kans op ongelukken onnodig groot. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die struikelen door het hoogteverschil, een heftruck die van het perron rijdt door een verschil in hoogte, enzovoorts. Met een dockleveller loopt men deze risico’s niet langer bij het in- en uitladen van vrachtwagens en bestelbussen. Houd er rekening mee, dat het gebruik van een dockleveller alleen niet voldoende is. Combineer het gebruik van zo’n dockleveller met een stoplicht en bijvoorbeeld duidelijke veiligheidsvoorschriften. 

 

Verschillende soorten docklevellers

Zoals eerder al genoemd werd, worden de docklevellers in verschillende modellen aangeboden. Onderscheid wordt gemaakt tussen modellen met een uitklapbare en een uitschuifbare klep. Verschil zit hierbij in het bereik van de dockleveller. Ook een combidock leveller voor een laadperron behoort tot de mogelijkheden. Voordeel hiervan is dat de dockleveller voor nagenoeg iedere bestelbus en vrachtwagen gebruikt kan worden. Een vierde variant is een dockleveller welke met de hand bediend moet worden. Dit is de ideale oplossing bij bedrijven waar het standaardmodel dockleveller niet geschikt is. Ga voor meer informatie naar Loading-Systems.com. Deze partij is gespecialiseerd in oplossingen voor een efficiënt en veilig laadperron.