Loading...
werkvloer

5 simpele tips om je bedrijf te verduurzamen

tips bedrijf verduurzamen

Steeds meer bedrijven zijn bezig met verduurzamen. Het is dan ook populair om als bedrijf bij te dragen aan een duurzame wereld en een circulaire economie. Dit laatste wordt ook wel kringloopeconomie genoemd, waarbij grondstoffen zoveel mogelijk gerecycled worden. Wil je als bedrijf ook bijdragen aan een beter milieu? Lees dan onderstaande 5 simpele tips om je bedrijf te verduurzamen!

Tip 1. Bedrijfsafval scheiden

Het scheiden van afval gaat bij huishoudens in Nederland ontzettend goed. Bij het grootste deel huishoudens wordt er gedacht aan het scheiden van afval, zodat zoveel mogelijk grondstoffen hergebruikt kunnen kunnen worden. Ook voor bedrijven is afval scheiden ontzettend belangrijk. Elk bedrijf produceert afval, daarom is het belangrijk om in kaart te brengen welke afvalsoorten je produceert om vervolgens de afvalscheiding te verbeteren. Om bedrijfsafval te kunnen scheiden is het nodig om voor elke afvalstroom een aparte container te hebben. Huur daarom voor elk soort afval een afvalcontainer bij MilieuServiceNederland.nl.

Tip 2. Kantoor verduurzamen

Het verbeteren van de energiezuinigheid van je kantoor is een eenvoudige stap om je bedrijf te verduurzamen. Je hoeft niet meteen te denken aan een nieuwe CV-ketel, zonnepanelen of de isolatie verbeteren. Vaak is een kleine investering in LED verlichting en tijdschakelaars een eerste stap naar een duurzamer kantoor.

Tip 3. Elektrisch rijden

Bij veel bedrijven kan het wagenpark van het personeel veel milieubewuster worden. Niet alleen kan er meer personeel carpoolen, maar ook overstappen op een elektrisch wagenpark zorgt voor een flinke verduurzaming.

Tip 4. Uitschakelen van apparaten

De meest onnodige energieverspilling binnen bedrijven wordt veroorzaakt door apparaten die op stand by of op sluimerstand staan. Elk kantoor is tegenwoordig voorzien van ontzettend veel apparaten. Als deze niet helemaal uitgeschakeld zijn dan verbruiken ze onnodig stroom. Denk daarom aan het uitschakelen van computers, laptops, printers, televisies, desktops en noem zo maar op.

Tip 5. Tweedehands meubelen

Om duurzaam te ondernemen is het belangrijk om zoveel mogelijk materialen en grondstoffen zoveel mogelijk her te gebruiken. Kiezen voor een tweedehands inrichting is een goede keuze als je jouw bedrijf wilt verduurzamen.