Loading...
ondernemen

5 redenen om te investeren in een nieuwe huisstijl

nieuwe huisstijl

Investeren in een nieuwe huisstijl kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn. Dit artikel zet de vijf belangrijkste redenen voor je op een rijtje! Wanneer heb jij voor het laatst overwogen om de huisstijl van je organisatie te vernieuwen? 

 

#1: maak direct een goede indruk op potentiële klanten

Een potentiële klant verwacht een professionele huisstijl van een bedrijf waar zij een product of dienst afnemen. Zou de huisstijl weinig professionaliteit uitstralen, dan kan dit je bedrijf een onbetrouwbaar over doen laten komen op potentiële klanten. Een gemiste kans! 

 

#2: straal uit wat je nastreeft als bedrijf

Niet alleen maak je met een nieuwe huisstijl direct een goede indruk op potentiële klanten. Ook straal je met een huisstijl uit wat je als bedrijf nastreeft. Welke doelgroep wil je bereiken? Kies je voor een speelse uitstraling, of ga je juist voor degelijkheid en autoriteit? 

 

#3: een oude huisstijl is niet professioneel ontworpen

Mogelijk werd je bestaande huisstijl ontworpen bij het opstarten van je organisatie. Veel ondernemers ontwerpen hun eerste huisstijl zelf. Door nu over te stappen naar een nieuwe vormgeving, zet je een volgende stap in de professionalisering van je bedrijf. 

 

#4: je hebt een mengelmoes van stijlen

Als bedrijf treed je via verschillende kanalen naar buiten. Denk aan je website, briefpapier, je pagina’s op sociale media, enzovoorts. Mogelijk maak je nu op ieder van deze kanalen gebruik van een andere stijl. Met een nieuwe huisstijl heb je één stijl, waaraan (nieuwe) klanten je direct herkennen! 

 

#5: werk aan de merkidentiteit van je bedrijf

Door te investeren in een nieuwe huisstijl kun je werken aan de merkidentiteit van je organisatie. Het is belangrijk dat potentiële klanten je snel herkennen. Een huisstijl die op ieder van je kanalen terugkomt draagt bij aan het moment van herkenning. Consumenten hebben zes à zeven van die momenten nodig, voordat zij een aankoop doen.

 

Overtuigd om een nieuwe huisstijl te laten ontwerpen? Bij LogoSnel.nl kan je voordelig een professionele huisstijl (of alleen een logo) laten ontwerpen!