Loading...
thuiswerken

Creëer de ideale thuiswerk omstandigheden met een airco

Nu we steeds vaker thuis werken is het belangrijk om een gunstig werkklimaat te creëren. Een airco kan hier enorm bij helpen. Het systeem kan koelen, verwarmen, ontvochtigen en zorgt voor een schone en gezonde lucht. In deze blog lees je meer over wat airconditioning is, hoe het werkt en welke soorten er zijn. Als laatste vertellen we waar je op moet letten bij het vergelijken van de verschillende systemen.  Airconditioning is het reguleren van de lucht in binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld kantoorruimte airco’s. Met airconditioning kunt u de temperatuur beheersen van binnenruimtes, U kunt deze lucht zowel koelen als verwarmen.

 

Hoe werkt airconditioning?

Er zijn twee manieren waarop een airconditioning kan werken.

 

  1. Warmtepomp principe (zoals bijvoorbeeld een koelkast)
  2. Waterverdamper (adiabatische koeling)

 

Het warmtepomp principe:

Indien de airconditioning werkt met het warmtepomp principe wordt er in een gesloten kringloop een vloeistof met een laag kookpunt verdampt in een verdamper en vervolgens weer condenseert tot vloeistof in de condensor. De meest voorkomende vloeistof die hiervoor gebruikt wordt is freon. De warmte wordt door dit proces van de verdamper naar de condensor gevoerd. Hierdoor wordt de warme lucht afgevoerd en wordt de koude lucht naar de te koelen ruimte getransporteerd.

 

Het water-verdampprincipe:

Indien de airconditioning werkt met het water verdampprincipe wordt het water verdampt en hierdoor ontstaat een hogere luchtvochtigheid. De verdampingsenergie wordt onttrokken aan de lucht waardoor de temperatuur daalt.

 

Type Airco’s

Er zijn diverse types airconditioners. De meest voorkomende airco is de split-unit. Deze is herkenbaar aan zijn afzonderlijke afkoel eenheid die vaak aan de gevel van het kantoor hangt, of op het dak. Een mobiele airco komt ook steeds vaker voor. Hierbij zijn alle componenten in één mobiel apparaat verwerkt. De standalone-airconditioning is een moderner type waarbij beide eenheden in één gesloten systeem zijn samengevoegd. Vaak worden deze airco’s direct aan plafonds van grotere kantoorruimtes gemonteerd.

Vergelijken van airconditioning

Er zijn in Nederland ontelbaar veel aanbieders in de airconditioning branche, dit maakt het voor u niet makkelijk om een keuze te maken. Laat staan dat u tijd heeft om bij diverse partijen een goede aanvraag in te dienen. Om het vinden van een goede airconditioning makkelijk te maken wij van vergelijkairconditioning.nl voor u alle aanbieders van airconditioning in uw regio in onze database gezet. Hierdoor kunt u met één aanvraag meerdere offertes ontvangen en zo makkelijk een keuze te maken. Lees meer over het vergelijken van airconditioning

 

Het vergelijken van airco’s

Bij het vergelijken van airconditioning zijn er een aantal variabelen die van belang zijn bij het vergelijken. Zo is bijvoorbeeld het aantal decibel dat een machine produceert erg belangrijk als u er bijvoorbeeld een voor in de slaapkamer nodig hebt. Daarnaast moet u kijken naar het koelvermogen in vergelijking met de grootte van de ruimte. Airconditioning fabrikanten vermelden meestal bij hun product wat de maximale grootte van een ruimte kan zijn om nog gekoeld te worden. Een andere praktische tip is om te kijken naar de mogelijkheid om de uitlaat van de airco te verstellen. Het is namelijk zo dat de luchtuitlaat over een langere tijd vlekken achter kan laten op de muur. Door deze regelmatig te verstellen kunt u dat voorkomen.