Loading...
ondernemen

Wat is het verschil tussen 3PL en 4PL?

verschil 3PL en 4PL

Wil je dat jouw producten getransporteerd worden door het hele land of zelfs de hele wereld? Dan kun je samenwerken met een 3PL of zelfs een 4PL bedrijf. Hier lees je het verschil tussen deze twee bedrijven.

 

Wat is een 3PL?

3PL is een transportbedrijf met een fysieke locatie. Ze hebben een vaste locatie en beschikking tot vrachtwagens, boten, of wat dan ook. Je kunt de 3PL inzetten op al je logistieke problemen en de 3PL zal dit dan direct voor je doen.

 

Wat is een 4PL?

Een 4PL is ook een logistiek bedrijf, maar dan zonder een fysieke locatie. De 4PL helpt jou om op zoek te gaan naar een bedrijf die dingen voor jou kan transporteren. 4PL bedrijven zijn vooral populair geworden sinds dat de markt steeds meer is gaan globaliseren door bijvoorbeeld het internetshoppen. Als je bijvoorbeeld je bedrijf hier in Nederland hebt, maar je wilt ook in Australiƫ bezorgen, dan kun je een 4PL inschakelen om je te helpen met het transporteren van je goederen.

 

Wat werkt het best voor jouw bedrijf?

Voordat je kiest voor een 3PL of een 4PL is het belangrijk om na te denken wat je precies wilt en wat het beste voor jouw bedrijf werkt. Als je met een 3PL samenwerkt, dan weet je precies welk bedrijf voor jou transporteert en hoe ze dit doen. Als je met een 4PL samenwerkt, dan laat je het transport gedeelte eigenlijk een beetje uit jouw handen vallen. De 4PL is dan namelijk de tussenpersoon die voor jou op zoek gaat naar een transportbedrijf.

 

Voordelen 3PL

Wanneer je werkt met een 3PL zal dat voordelen hebben op je logistiek. Zij hebben namelijk de controle meer in handen en kunnen zich ook makkelijker aan de wensen van jouw bedrijf aanpassen. Schakel 5plogistics.com voor kwalitatieve logistieke services!