Loading...
ondernemen

Verhoog de veiligheid op laadperrons met deze tips

veiligheid laadperrons

Wordt er bij jou bedrijf veel in- en uitgeladen? Dan is het belangrijk om op de veiligheid te letten. Dockequipment.eu is een zeer ervaren leverancier voor dock levellers en shelters. Hier lees je nog een aantal andere tips voor het verhogen van de veiligheid op laadperrons.

 

Werk het hoogteverschil weg

Om de veiligheid van je laadperron te waarborgen, is het belangrijk om je hoogteverschillen weg te werken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de dock levellers. Door geen hoogteverschillen te hebben op je laadperron, heb je minder kans op ongelukken. Door de hoogteverschillen kun je namelijk makkelijk struikelen of kunnen dingen tegen elkaar aanbotsen.

 

Het laadvoertuig moet stilstaan

Om ongelukken te voorkomen, is het belangrijk dat het laadvoertuig ten alle tijden stilstaat. Het kan namelijk zomaar zijn dat het laadvoertuig niet op de handrem staat, waardoor hij een klein beetje kan bewegen. Dit is niet veilig. Ook kan de chauffeur te vroeg wegrijden, wat ook niet veilig is. Door maatregelen te nemen dat het voertuig ten alle tijden stilstaat wanneer er wordt in- en uitgeladen, kun je ongelukken voorkomen.

 

Stel een veiligheidsprotocol op

Wanneer je gebruik maakt van laadperrons in jouw bedrijf, is het belangrijk om een veiligheidsprotocol te maken. Zorg ervoor dat alle werknemers precies weten hoe ze de veiligheid moeten waarborgen en welke middelen je hiervoor nodig hebt. Het is noodzakelijk om dit protocol ook door te nemen met nieuwe werknemers zodat iedereen precies weet hoe ze de veiligheid kunnen waarborgen.

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het waarborgen van de veiligheid? Dan kun je altijd Dockequipment.eu inschakelen. Dit is een toonaangevend bedrijf met ervaring in heel Europa. Ze leveren verschillende producten, waaronder dock levellers, die veiligheid van de laadperrons vergroten.