Loading...
ondernemen

Wat doet een incassobureau?

incasso

Heeft u last van klanten of bijvoorbeeld debiteuren die een factuur aan u moeten betalen, maar dit al een hele lange tijd niet doen? Dan kan het na een tijdje best een handige optie zijn om over te gaan tot het inschakelen van een incassobureau.

 

Na het versturen van verschillende herinneringen en na het meerdere malen duidelijk maken dat de factuur die u heeft verzonden nog altijd niet is betaald is het best begrijpelijk dat u zich zorgen begint te maken over uw geld. Het inschakelen van incassobureau RechtNet is dan de juiste optie, maar wat doet een incassobureau eigenlijk precies?

Hoe gaat het incassobureau te werk?

Wanneer je met jouw probleem naar het incassobureau RechtNet toe gaat zullen zij je helpen te zorgen dat de betaling die aan jou voldaan moest worden, alsnog wordt voldaan. De eerste stap die het incassobureau hierbij neemt is het om de 3 dagen sturen van een herinnering. Dit wordt uit naam van een incasso advocaat gedaan, wat ervoor zorgt dat men snel geneigd is de betaling te voldoen. Indien er dan nog steeds niet wordt betaald na een maand, dan zal het incassobureau overgaan op gerechtelijke trajecten. In eerste instantie is het doel echter dit wel te voorkomen.

Waarom het incassobureau?

De vraag die veel mensen hebben, is waarom ze eigenlijk een incassobureau zouden moeten inschakelen indien er een situatie is waarin er niet wordt betaald. Over het algemeen is het sowieso al zo dat mensen schrikken als ze zien dat er een incasso is ingeschakeld. Zodat het allemaal niet escaleert kan het daarom zijn dat de betaling alsnog direct wordt voldaan. Verder is het ook zo dat een incassobureau alle juridische regels wat betreft betalingen dusdanig goed kent dat hier op een goede manier gebruik van gemaakt kan worden. Ook is het een specifiek voordeel van het incassobureau RechtNet dat dit een incassobureau en advocatenbureau tegelijkertijd is. Dit zorgt ervoor dat debiteuren sneller betalen doordat ze zien dat er een advocaat is ingeschakeld. Verder werkt het incassobureau ook op basis van het zogenaamde no-win-no-fee. Er zijn dus zeker voordelen aan het inschakelen van een incassobureau indien debiteuren niet betalen.