Loading...
ondernemen

Alles wat je moet weten over een branding fotoshoot

branding

Wanneer je mooie foto’s wilt hebben voor de website of social media van jouw bedrijf kun je dit zelf doen, maar je zou ook een professionele fotograaf in kunnen schakelen. Een branding fotoshoot is een optie waar je voor zou kunnen kiezen. Wat een branding fotoshoot precies inhoudt en wat hier allemaal bij komt kijken, leggen wij je uit in dit artikel. 

Wat is een (personal) branding fotoshoot?

Als ondernemer is het goed om kwalitatief goede foto’s van jezelf te hebben. Bij een personal branding fotoshoot is een van de doelen dat er mooie portretten van jouw als ondernemer komen. Foto’s die tijdens een personal branding fotoshoot worden gemaakt, worden vaak gebruikt voor de website, social media en nieuwsbrieven. Branding fotografie van LINK Fotografie leidt vaak tot hele mooie foto’s voor jouw onderneming. Het komt veel beter over bij je klant wanneer jij eigen foto’s gebruikt, dan wanneer je afbeeldingen van internet pakt. Niet alleen portretfoto’s, maar ook sfeerbeelden worden geschoten tijdens een personal branding fotoshoot. 

De voorbereiding

Voor sommige mensen is een fotoshoot best wel spannend, in dat geval is de voorbereiding het halve werk. Misschien heb je al wel wat inspiratie foto’s verzameld en hier een moodboard mee gemaakt. Zo geef je de fotograaf een goed beeld van wat voor sfeer je wilt creëren. Natuurlijk is het niet de bedoeling om deze fotos na te gaan maken, want het is altijd heel erg belangrijk om als bedrijf je eigen draai ergens aan te geven en hierdoor uniek te zijn. Ook is het handig om te kijken wat voor foto’s je echt nodig hebt. Waar heb je nog geen foto’s van bijvoorbeeld. Dan weet je vooraf welke foto’s je echt nodig hebt, of waar je bepaalde beelden van wilt gaan plaatsen op jouw social media en website. Nog iets wat bij de voorbereiding hoort is welke attributen of producten je mee moet nemen naar de shoot. Denk aan een koffiemok, laptop, of een product wat jouw bedrijf verkoopt. 

Je kleding tijdens de shoot

Wat moet je nou aan tijdens de shoot? Het allerbelangrijkste bij dit onderdeel is dat jij iets aantrekt waar jij je zelfverzekerd en lekker in voelt. Wanneer jij je fijn voelt straal je dit uit op de foto’s. Verwen jezelf voor de shoot, trek iets moois aan en besteed wat extra tijd aan je haar. Het advies is om ongeveer 3 verschillende outfits in je hoofd te hebben die jij aan zou kunnen doen, zo heb je niet op alle foto’s hetzelfde aan en dat is fijn wanneer je de foto’s voor een langere tijd gaat gebruiken.