Loading...
ondernemen

Onderhoud jouw zakenrelaties met een gouden randje

Wanneer je je bedrijf goed wil leiden, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Naast de core business zijn er bezigheden en aandachtsgebieden die je zeker niet mag vergeten. Eén daarvan is de relatie met je klanten en partners.

Sommige bedrijven nemen daadwerkelijk mensen in dienst voor hun relatiebeheer, maar bij veel anderen is het een ondergeschoven kindje. Natuurlijk waarderen we onze partners en klanten allemaal enorm, maar dat moeten we dan ook laten zien.

Uit een goed hart

Probeer af en toe eens aan een leuk cadeautje te denken. Dit hoeven geen grote relatiegeschenken te zijn, maar laat in ieder geval weten dat je aan ze denkt.

Hebben jullie afgesproken voor een korte meeting? Denk dan bijvoorbeeld aan een stukje gebak voor bij de koffie, of gewoon wat goede Belgische bonbons op tafel. Hebben jullie standaard leuke gepersonaliseerde artikelen in huis?

Neem dat linnen tasje, waterflesje of notitieboekje dan gewoon eens mee.

Meeting op locatie

Wanneer je regelmatig met een bepaalde partner afspreekt, kun je jullie meeting ook eens op een andere locatie organiseren. Een nieuwe en frisse omgeving kan zorgen voor meer inspiratie en een frisse blik. Ga lekker ergens lunchen of een goede kop koffie drinken.

Wil je toch iets meer een privé ruimte? Dan kun je bijvoorbeeld een vergaderruimte huren waar tevens een lekkere lunch wordt verzorgd. Hotel Goud & Zilver biedt hiervoor perfect gestylde en rustige ruimtes.

Voordeel.

Wanneer het gaat om een wat langer en groter bezoek, kun je jouw relatie ook nog eens in een van de prachtige suites laten overnachten. Ideaal!

Persoonlijke touch

Probeer persoonlijke momenten van jouw relaties bij te houden. Heeft jouw contactpersoon een jubileum binnen het bedrijf of is hij of zij jarig?

Zet dat in je agenda en ga er op jouw manier op in. Een kaartje, berichtje of klein cadeautje is dan hartstikke leuk. Deelt een klant iets op social media over een groot succes of gebeurtenis? Laat dit dan zeker niet gaan.

Blijf onder de radar en onderhoud jouw zakenrelaties met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *