Loading...
ondernemen

Heb je als klein bedrijf een businesscoach nodig?

Coach

Het starten van een klein bedrijfje is geen eenvoudige opgave, net als het runnen van een succesvol bedrijf. Er zijn verschillende mijlpalen in het proces van het starten van een bedrijf en het laten uitgroeien tot een lang- en goedlopende onderneming. Het vereist verschillende strategieën, benaderingen en middelen om de zaken in beweging te houden. Vaker wel dan niet, moet u de beste plannen loslaten als ze niet verlopen zoals u gehoopt had. Het kan zijn dat je een second opinion wilt over cruciale beslissingen tijdens deze reis. Hier komt een businesscoach goed van pas. Een bedrijfscoach kan je helpen bij het ontwikkelen van je bedrijfsplan voor de lancering, je op het juiste pad houden bij het opstarten, of je bedrijfspraktijken verfijnen als je eenmaal bezig bent. Net als een atletische coach kan een businesscoach hulp en aanmoediging bieden in elk stadium van de ontwikkeling van je bedrijf.

Ten eerste, wat is een Businesscoach?

Denk bij een businesscoach aan een ondernemerspsycholoog, persoonlijke coach, bedrijfsmentor en klankbord in één. Een bedrijfscoach kan jouw helpen bij het ontwikkelen van een businessplan, het uitvoeren van jouw idee en het winstgevend en succesvol maken van het bedrijfsmodel. Deze persoon kan ook optreden als een onpartijdige rechter voor jouw ideeën en kan je helpen bij het diagnosticeren van problemen binnen jouw onderneming als en wanneer deze zich voordoen.

In plaats van jou te helpen bij het realiseren en het bereiken van jouw persoonlijke potentieel, helpen zij jouw bedrijf om uit te zoeken hoe je het maximale uit jouw capaciteiten kunt halen.

Wanneer heb ik behoefte aan een businesscoach?

Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag wanneer je een bedrijfscoach moet inhuren. Veel van wat je zou halen uit het hebben van een businesscoach, hangt af van jouw persoonlijke behoeften als ondernemer. Sommige eigenaren van kleine bedrijven zoeken in een vroeg conceptueel stadium coaching om hun bedrijf van de grond te krijgen. Anderen kijken misschien naar een bedrijfscoach om de bedrijfsvoering te helpen verbeteren als de eerste groeifasen voorbij zijn.

Het beste wat je kunt doen is bepalen welke uitdagingen je ondervindt voordat je je richt tot een businesscoach. Zoals bij alle grote investeringen, wil je je huiswerk doen voordat je de trekker overhaalt. Het proces van het vinden van een bedrijfscoach is niet anders. De meeste bedrijfscoaches bieden vaste serviceplannen aan, en vele bieden verschillende niveaus van ondersteuning. Je moet ervoor zorgen dat je weet wat voor soort hulp je wilt en wat je bereid bent te besteden.

Elke bedrijfscoach biedt vrijwel dezelfde basisdiensten aan. Je krijgt ondersteuning bij het overwinnen van persoonlijke obstakels voor het runnen van jouw bedrijf, maar ook inspiratie om nieuwe kansen te grijpen en jouw bedrijf met vertrouwen te leiden. Businesscoaches kunnen jou voorzien van basisbegeleiding, ter vervanging van jaren van zelfstudie of trial-and-error om strategieën te vinden die jou kunnen helpen om de groei van jouw bedrijf een impuls te geven. Ze kunnen je ook een steuntje in de rug geven bij het ontwikkelen van de business basics, zoals businessplannen en omzetprognoses.