Loading...
kantoor

Werken met gehoorproblemen, hoe doe je dat?

Je zit in een vergadering met je collega. Hij heeft zijn vraag nu al drie keer herhaald, maar je verstaat nog steeds niet wat hij zegt. Uiteindelijk knik je maar ja, hoewel je niet precies weet waar je mee ingestemd hebt…

Het effect van gehoorverlies op werk

Het kan frustrerend zijn als je te maken krijgt met gehoorverlies, zeker op het werk. Het kan je vermogen om met jouw collega’s te communiceren beïnvloeden. Hoogstwaarschijnlijk is de interface met klanten laag en kan functioneren als onderdeel van een team rampzalig zijn.

Als je gehoorverlies hebt, zal een hoortoestel de oplossing kunnen bieden. Tezamen met een goede werkethiek kan het helpen de communicatie op de werkplek te verbeteren.

Wees georganiseerd

Het is belangrijk georganiseerd te zijn als je gehoorverlies heeft. Een van de grootste problemen is het missen van belangrijke informatie wanneer iemand tegen je spreekt, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek.

De beste manier om dit probleem aan te pakken is om georganiseerd te blijven en voorbereid te zijn door notities te maken, een stille plaats te vinden om te telefoneren of door kleinere vergaderingen te houden.

Los het op met een hoortoestel

Werken met gehoorverlies kan frustrerend zijn, zeker wanneer je collega’s geen begrip opbrengen. Dit zal de samenwerking namelijk bemoeilijken, waardoor je uiteindelijk minder effectief te werk kan gaan. Goede hoortoestellen kunnen je hier echter voor behouden. Met de nieuwe technologie zijn onzichtbare hoortoestellen zo gemaakt dat je gehoor je niet meer in de steek laat.

Al zijn deze hoortoestellen nog zo klein, Ze zullen je effectiever en productiever maken op het werk. Bovendien kun je ondersteunende apparaten gebruiken, zoals telefoonsystemen die communiceren met een hoortoestel of spraak-naar-tekst-systemen om aantekeningen te maken.

Uiteindelijk is het aan jou om je gehoorverlies op het werk aan te pakken. Leg ook aan je collega’s uit dat je last hebt van gehoorverlies en welke manier van communiceren het beste voor jou werkt.

Wil je wat meer lezen over achteruitgang van het gehoor? Lees hier verder!