Loading...
ondernemen

Een bedrijfsontruiming, wat je moet weten

Een bedrijfsontruiming. Er kunnen allerlei redenen zijn dat je een bedrijfsontruiming gaat doen. Je gaat groter huren, hebt een eigen pand gebouwd, gaat downscalen of je moet van de inboedel af. Wat de reden ook is, er komt stiekem een hoop op je af. Niet alleen omdat je gaat verhuizen of van je spullen af moet en het dus een enerverende tijd is, maar ook omdat er gewoon heel veel moet gebeuren.

Waar begin ik bij een bedrijfsontruiming?

Het is heel belangrijk om je bewust te zijn van de verschillende factoren die afhangen van wat jij allemaal nodig hebt bij je bedrijfsontruiming. Afhankelijk van waar je momenteel huurt of bezit, is de procedure die je moet volgen erg verschillend.

Wanneer je huurt heb je natuurlijk te maken met een huurcontract dat niet zomaar van de een op de andere dag beëindigd kan worden en aan de andere kant moet je het pand ook achterlaten zoals je het ontvangen hebt. Dit kan betekenen dat er grote stukken vloerbedekking moeten worden verwijderd of dat er lampjes of zelfs muurtjes of sanitair moet worden verwijderd.

Als je gaat verhuizen moet je zeker weten dat alle meubels mee gaan en van tevoren een duidelijke selectie maken van wat eventueel achter blijft. Zo weet je zeker dat er geen onnodige producten of meubels meegaan naar de nieuwe locatie. Als je je pand helemaal leeg moet hebben omdat je het bedrijf leeg moet halen, is dit natuurlijk niet van belang. Dan zoek je gewoon een manier om het bedrijf zo spoedig mogelijk leeg te halen.

Het begin is dus om duidelijk te krijgen wat je precies wilt en hoe je dit wilt. Zo zorg je ervoor dat je een efficiënt plan kunt maken voor de bedrijfsontruiming en er niet onnodig wordt verscheept of er achteraf nog dingen moeten gebeuren in het oude pand.

Alles over vloerverwijdering in bedrijfspanden lees je in het artikel op Duurzaam-bouwen.

Waarom een bedrijfsontruiming uitbesteden?

Als je te maken hebt met een speciaal huurpand en bijvoorbeeld een ruime inboedel hebt, dan kunt je er voor kiezen om je bedrijfsontruiming uit te besteden aan andere bedrijven, zodat het zo efficiënt en goed mogelijk gebeurt.

Het voordeel hiervan is in eerste instantie natuurlijk dat je geen zorgen hebt over de logistiek of de uitvoerende taken van deze bedrijfsontruiming. Daarnaast weet je zeker dat je bedrijfsontruiming  in handen is van professionals en dan het goed zal gebeuren.

Een bedrijf als Wovia – www.wovia-woningontruiming.nl verzorgt al jaren ontruimingen op allerlei schalen en zij bieden ook de mogelijkheid om je meubilair tijdelijk op te slaan of zelfs af te voeren naar kringloopwinkels of andere eindbestemmingen!

Ook het strippen van een bedrijfspand kan je overlaten aan Wovia bedrijfsontruiming. Zij zorgen ervoor dat alles keurig en volgens de regels wordt afgeleverd. Ook helpen zij bij de installatie van je meubels in je nieuwe pand, zodat je zonder zorgen en problemen op maandag weert kunt beginnen aan een werkweek.

Voordat de grote bedrijfsontruiming plaatsvindt, zal het bedrijf een plan met je maken, zodat jij en zij er van verzekerd zijn dat het op de beste en meest efficiënte manier zal worden uitgevoerd. Met Wovia bedrijfsontruiming krijg je een oplevergarantie.

Meer over bedrijfsontruimingen lees je op het blog van Flexplekboeken.