Loading...
kantoorpersoneel

Hooggeschoold IT-personeel aantrekken

De technologie op de arbeidsmarkt draait op volle toeren en wat vandaag nieuw is, is volgende week alweer achterhaald. In deze tijden wilt u voor uw bedrijf hooggeschoold IT-personeel dat openstaat voor deze razendsnelle veranderingen en flexibel genoeg is om zich aan te passen aan elke situatie. Die mensen zijn er. Echter, op dit moment hebben zij een dermate groot aanbod dat ze in een positie zijn om zelf voorwaarden op te stellen voor ze overgaan tot aansluiting bij uw bedrijf.

Trends om rekening mee te houden

  • Meer focussen op soft skills;
  • Vraag naar talent is groter dan het huidige aanbod;
  • Leg bewezen talent vast voor uw bedrijf;
  • Kijk over de grenzen;
  • Biedt schaarse skills aan.

Soft skills belangrijker dan ooit

Veel organisaties hebben inmiddels vaste procedures om personeel met goede technische vaardigheden te werven. Veel werknemers van Generatie Y (werknemers geboren in de periode 1980-2000) zijn echter vrij wispelturig en veranderen door de grote vraag even snel van werkgever als van een paar schoenen. Het selecteren op zogenaamde soft skills is daardoor belangrijker geworden dan ooit. Onder soft skills worden zaken verstaan als goed kunnen organiseren, samenwerken, flexibiliteit en goede communicatie. Deze vaardigheden worden steeds belangrijker bij het werven van geschoolde werknemers.

Waarom vertrekken millenials bij uw bedrijf

Generatie Y, ook wel ‘Millenials’ genoemd hebben een dermate groot aanbod van uitdagend en afwisselend werk dat zij zich niet zo gemakkelijk laten vastleggen bij één werkgever. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf werknemers in Nederland vorig jaar veranderd is van werkgever en 25% nog van plan is om hun vleugels verder uit te slaan bij een andere werkgever. Redenen waarom zij wisselen van werkgever zijn onvoldoende doorgroeimogelijkheden, te weinig erkenning, onvoldoende uitdagingen en een te lage beloning. Het gevolg is dat u telkens opnieuw op zoek moet naar talent. Top of Minds helpt uw bedrijf bij het vinden van gekwalificeerd personeel dat kan en wil voldoen aan uw arbeidsvoorwaarden.

Perfecte matches via executive search bureau

Een executive search bureau kan uw bedrijf helpen om snel in contact te komen met de perfecte match. Omdat zij een dermate groot bereik hebben op de kwalitatieve top van de arbeidsmarkt zijn zij in staat om snel perfecte matches te vinden op veel specifieke vakgebieden. Kortom, gespecialiseerde consultants gaan op zoek naar een specialist voor elk vakgebied en brengen die in contact met uw bedrijf.