Loading...
nieuwe werken

Wat leer je allemaal in een drone cursus?

drone cursus

Een drone cursus volgen is tegenwoordig verplicht als je met jouw drone wilt gaan vliegen binnen de EU. Maar wat leer je eigenlijk allemaal in deze cursus? Dat lees je hier!

Besturen
In een drone cursus leer je verschillende dingen, maar misschien wel het belangrijkste van allemaal is natuurlijk het besturen van de drone. Hoe bestuur je de drone precies? Wat komt er allemaal bij kijken en hoe werken al die knopjes nou eigenlijk?

Regelgeving
In de drone opleiding leer je ook over de regelgeving omtrent drones in de Europese Unie. Hoe zit het met veiligheid? En met privacy? Waar mag je precies vliegen en waar mag je absoluut niet vliegen? Deze regelgeving is ontzettend belangrijk om te weten, zodat je jouw drone alleen vliegt op de juiste plekken.

Veiligheid
Ook leer je in de opleiding meer over veiligheid. Een drone kan namelijk voor ongelukken zorgen. Hoe kun je deze ongelukken voorkomen? En hoe zorg je ervoor dat jij, maar ook jouw omgeving veilig blijft als je met jouw drone gaat vliegen?

Verzekeringen
Wanneer je een drone hebt, dan kun je hier een speciale verzekering voor afsluiten. Je kunt onder andere een WA-verzekering afsluiten. Deze verzekering helpt jou in het geval dat je per ongeluk iemand anders eigendommen hebt kapotgemaakt als de drone bijvoorbeeld valt of ergens tegenaan botst.

Het weer
Het weer is niet onbelangrijk als je met jouw drone gaat vliegen. Onder bepaalde weersomstandigheden is het namelijk minder veilig om met jouw drone te gaan vliegen. Je leert dit weer te identificeren, maar ook te voorspellen zodat je ongelukken kunt voorkomen.

Privacy
De privacy van mensen is onwijs belangrijk. Hoe je hier mee omgaat terwijl je met jouw drone vliegt, is ook iets wat je leert in de drone opleiding. Je wilt namelijk niet de privacy schenden van de mensen in de omgeving waar je jouw drone vliegt.

Tot slot
Het hebben van een drone is een ontzettend leuk iets, maar er komt wel veel bij kijken. Vandaar ook dat een drone cursus volgen voor een EU dronebewijs tegenwoordig verplicht is voordat je ook daadwerkelijk met jouw drone in de EU mag vliegen.