Loading...
nieuwe werken

Nieuwe manier van online business en zakendoen

Heel herkenbaar voor zelfstandige ondernemer in de ICT en online business is dat zij overal kunnen werken waar ze maar willen. En wat hebben ze nodig om hun werk uit te voeren? Niks, behalve een laptop en wifi of internetaansluiting. Dat maakt ze zeer flexibel en daarmee zijn dit soort ondernemers de nieuwe zakenmensen van de 21ste eeuw.

Hoe kun je dat als zzp’er organiseren om die vrijheid waar te maken en wat zijn de voordelen die je hiermee creëert.

Opdracht vastleggen

Bij online zzp’ers die websites maken of een SEO campagne en online marketing verzorgen voor klanten en bedrijven gaan altijd eerst het proces in van wat zij willen en wat er vervolgens voor nodig is om dat te realiseren. Hieruit is een stappenplan op te maken waarbinnen alle activiteiten vastgelegd kunnen worden die per onderdeel afgewerkt worden.

Inhoudelijk werk uitbesteden

Nu duidelijk is wat er moet gebeuren is het uiteraard goed om dit zelf te doen. Zo je alles zelf in de hand. Maar als je meer opdrachten gaat krijgen omdat je wilt groeien dan heb je ook meer handen nodig. Je kan dan kiezen tussen iemand in dienst nemen of dit extra werk uitbesteden. Sterker nog kan het zelfs voordelig zijn om over de grens iemand aan te nemen of het werk aan uit te besteden.

Door het werk uit te besteden aan een bedrijf in bijvoorbeeld een Aziatisch land, uiteraard wel met een goede gekozen partij, heb je als voordeel dat hun tarieven lager zijn dan in het westen maar ook dat hun productietijd gebeurt terwijl je ‘s nachts in bed ligt te slapen. Zo kan er 24 uur per dag gewerkt worden aan de opdracht van de klant, inhoudelijk wanneer je zelf vrij bent en de rest in je eigen werktijd. Zo kan je in jouw werktijd focussen op controle en aansturing.

Controle een aansturing

Dit is het enige wat je dan nog hoeft te doen is tijd nemen om het inhoudelijke werk te controleren en hierop te communiceren naar de uitvoerder wanneer iets gecorrigeerd moet worden. Tussendoor is er veel tijd over om te communiceren met de klant over de voortgang van hun opdracht en eventuele aanpassingen.

Daarnaast kan je ervoor zorgen dat de dagelijkse bedrijfsvoering efficiënter en effectiever wordt. Er is tijd voor het opmaken van verbeterde manieren van werken om een steeds meer zorgvrije werk beleid te creëren. Dit is dan weer een goede basis om nog meer opdrachten aan te kunnen en de bedrijfsinkomsten te verhogen.

En zo kun je als kleine zelfstandige veel werk verzetten waar je zelf weinig naar om hoeft te kijken en focussen op datgene wat echt belangrijk is voor je is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *