Loading...
internetnieuwe werken

Hoe moet ik een blog beginnen? 5 tips!

blog

Overweeg je om een blog te starten? Gelukkig is een blog maken tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer. Of je nu ervaring hebt of niet, iedereen kan een blog beginnen. In dit artikel helpen we je op weg.

Bloggen is een ongelooflijke sterke marketingtool en kan zelfs een bron van inkomsten worden. Denk aan beroemde bloggers en vloggers zoals Chickslovefood en NSMBL.nl. Als je een succesvolle en winstgevende blog wilt maken, is het belangrijk om het goed en doordacht aan te pakken. Laat je inspireren door onderstaande tips.

Bloggen kost tijd en moeite

Vraag jezelf af waarom je een blog wilt starten. Als het doel puur is om geld te verdienen, dan is bloggen misschien niet de beste keuze. Er zijn honderden manier om geld te verdienen, en bloggen is een van de moeilijkere manieren.

Het vraagt veel hard werk en het kost tijd om een publiek op te bouwen. Als je je eerste bericht publiceert, die niemand leest, onderga je een moeilijk en teleurstellend moment. Maar het hoort erbij. Verwacht niet onmiddellijk de resultaten.

Succesvolle bloggers zijn geduldig en werken lange tijd aan hun blogs te. Het is moeilijk, maar ze weten dat het het waard is.

Bloggen is niet gratis – domeinnaam kost geld

Blogplatforms zoals WordPress.com, Blogger en Tumblr zijn gratis en heel makkelijk in gebruik. Als je een zelfgekozen domeinnaam wilt voor je website, dan kun je het beste kiezen voor een zelf gehoste WordPress blog. Je kunt dit doen door een domeinnaam te checken en te kopen en WordPress te installeren.

Als je een domeinnaam kiest, let er op dat de naam kort is en makkelijk te onthouden. Verplaats jezelf in de doelgroep, en vraag je af of de domeinnaam direct duidelijk is en aantrekkelijk is.

Bepaal je doelgroep

Krijg een duidelijk antwoord op de volgende vraag. Wie gaat je blog lezen? Identificeer hun behoeften, interesses en zorgen. Het helpt je goede onderwerpen te bedenken om over te schrijven.

Content is koning

Contentmarketeers en bloggers worden vaak geconfronteerd met een argument ‘Kwaliteit versus hoeveelheid’. Hoeveelheid is belangrijk om verkeer te vergroten en te onderhouden, maar je  moet zich nog steeds richten op kwaliteit boven kwantiteit.

Leer eenvoudige HTML

Dankzij de gebruiksvriendelijke blogplatforms is HTML- en CSS-kennis niet langer voor iedereen nodig. Het is mogelijk om thema’s en plug-ins aan te passen zonder naar code te kijken.

Toch kan een basiskennis van HTML (en CSS indien mogelijk) zeker professionele bloggers en niet-technische marketeers helpen. Als je eenmaal bekend bent met deze vaardigheden, kunt je het uiterlijk van je artikelen handmatig bewerken en zelfs eenvoudige fouten op het blog oplossen.

Conclusie

Vandaag de dag kan iedereen een blog starten. Het is echter niet voor iedereen geschikt. De meeste nieuwe bloggers geven te vroeg op.

Aanvankelijk kan het schrijven pijnlijk zijn en zal het veel tijd kosten om slechts één artikel af te maken. Maar als je inhoud blijft schrijven waar je gepassioneerd over bent; zul je geleidelijk aan wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *