Loading...
ondernemen

Waar moet de locatie van jouw congres aan voldoen?

Een congres is een bijeenkomst met veel bezoekers, waar een organisatie een vooraf bepaald thema behandeld door sprekers, workshops en discussie. Een goede congreslocatie moet aan veel voorwaarden voldoen om alle gasten te ontvangen en het congres probleemloos te laten verlopen.

Bereikbaarheid van de locatie

Een congreslocatie moet altijd goed bereikbaar zijn. Niet alleen met de auto maar zeker ook met het openbaar vervoer. Veel geschikte locaties zijn in de omgeving van grote steden of in het midden van het land.

Bezoekers willen graag snel en uitgerust de locatie bereiken. Een congreslocatie met overnachtingsmogelijkheden heeft een streepje voor.

Capaciteit van de locatie

Er zijn congressen waar honderden deelnemers op af komen. Een congreslocatie moet over de capaciteit beschikken om de gasten op diverse niveaus te ontvangen. Zijn de zalen voorzien van voldoende zitplaatsen.

Is de horeca afgestemd op de hoeveelheid gasten. Is er voldoende parkeergelegenheid.

De juiste faciliteiten

Alleen voldoende capaciteit is niet voldoende. Een goede vergaderzaal is goed geventileerd, goed verlicht en beschikt over een uitstekende akoestiek. De ruimte is desgewenst flexibel in te delen en er zijn voldoende omliggende zalen waarin subgroepen uiteen kunnen gaan.

Er is een uitstekende wifi verbinding, zaalversterking met microfoon, en diverse projectiemogelijkheden. Beschikt de locatie over voldoende personeel om (technische) problemen direct op te lossen.

Locatie en uitstraling

Een inspirerende locatie geeft een inspirerend congres. Een goede congreslocatie heeft een frisse uitstraling, is schoon en geeft de deelnemers de mogelijkheid om zich even terug te trekken. Een bruisende stad geeft energie, een bosrijke omgeving extra rust en ontspanning.

Sfeer is wel echt een eis voor een goede indruk.

Horeca en catering

Onderschat nooit het belang van een goede catering. Bezoekers kijken vaak uit naar de lunch en hebben graag de keuze uit vele opties. Een congres begint met het de ontvangst. De koffie moet uitstekend zijn, de bijbehorende versnapering ook. Een goed congreslocatie beschikt over voldoende en goed opgeleid personeel om de gasten snel en goed te bedienen.

Denk dus goed na over de juiste locatie. In dit artikel lees je hoe een goede locatie allesbepalend kan zijn voor het succes van jouw marketing evenement. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *