Loading...
nieuwe werken

Flexwerken het nieuwe werken

Tegenwoordig is bijna niemand meer gebonden aan zijn werkplek. Of nouja, in elk geval een grote groep kan ’s ochtends zijn of haar laptop opklappen in het ene cafe en aan de einde van de dag het vliegtuig hebben gepakt naar Barcelona en daar hetzelfde doen. Men heeft enkel een computer en internet nodig. Zo makkelijk kan het zijn. In dit artikel zullen we bij langs lopen wat je nodig hebt en waar je aan moet denken.

Je bent nog steeds ondernemer

Ondanks alle nieuwe zaken ben je nog steeds een ondernemer en kom je onder een hoop zaken niet uit. Wat te denken van een KVK aanschrijving of elk jaar je belastingaangifte doen. Het is erg prettig dat je als een soort van nomade kan gaan en staan waar je maar wil. Echter, blijf je gebonden aan een aantal standaard vereisten. Op zichzelf niet heel erg belemmerend, maar wel belangrijk om te weten.

Wat zijn nou leuke plekjes?

Nooit een leuk plekje kunnen vinden? Het kan dan nuttig zijn eens op altijdvrouwen.nl of vrouwenaanrader.nl te kijken. Hier staan tal van leuke plekken om neer te strijken als flexwerker. Je moet hier wel een beetje creatief in zijn, want de plekken waar je een cocktail kan krijgen in de avond, kunnen zomaar de perfecte late macchiato-bar zijn overdag. Daarnaast is het ook prettig om te weten of er een openbare internetbron beschikbaar is voor iedereen. Mocht dit niet  het geval zijn dan is het wel danig beperkt om je hier je werk te doen.

Een paar essentials

Het werken in een café of koffiebarretje is heerlijk, maar vergeet niet dat er een paar essentials zijn om je werk goed te kunnen doen. Een laptop of een tablet, schrijfgerei, een internetbron, je lievelingsdrankje op afroep en een prettige temperatuur om te werken; niet te warm, niet te koud.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *