Loading...
thuiswerken

5 Manieren om Je Sloten Optimaal te Laten Werken

 

  1. Glijmiddel is onontbeerlijk. Sloten bestaan uit talrijke kleine bewegende onderdelen, en om ze goed te laten werken hebben ze glijmiddel nodig. Gebruik iets zoals WD-40 of Tri-Flow, omdat deze geen residu achterlaten die de kleine onderdelen in je sloten kunnen “vastlijmen”. Gebruik slechts een klein scheutje, waar je normaal gesproken de sleutel insteekt, en dit kan je een hoop geld besparen in de toekomst. Vooral hier in Massachusetts kan het weer je sloten beschadigen, dus het is cruciaal om ervoor te zorgen dat ze goed ingesmeerd zijn.
  2. Bekijk je sleutel eens van dichtbij. Elke sleutel heeft “bergen” en “dalen” en wanneer de hellingen minder steil zijn en de sleutel er verweerd uitziet, zal het misschien niet veel langer meer werken. Breng het naar je lokale slotenmaker en laat hun het decoderen, en een nieuwe “sleutel via code” maken. Dit zorgt ervoor dat het als nieuw werkt.
  3. Forceer het niet. Sloten worden gemaakt om veel bestraffingen te ondergaan, maar wanneer het geleidelijk aan steeds moeilijker wordt om het slot te hanteren, dan zal het forceren alleen maar er toe leiden dat het kapot gaat. Dit is het geval voor alle sloten, de sleutel en de deurknop op de achterkant moeten altijd gemakkelijk te draaien zijn.
  4. Pas de sluitplaat aan, wanneer nodig. De meeste deuren zakken met de tijd in, wat ervoor zorgt dat het slot en de “sluitplaat” op de deur niet meer op één lijn staan. De sluitplaat is meestal een metalen plaat dat in het deurkozijn geschroefd is. Het is de plek waar de grendel of de klink in het deurkozijn glijdt, en kan makkelijk aangepast worden met een vijl. Vijl echter nooit de grendel of klink zelf, want dit voert tot onnodige schade aan het slot.
  5. Grijp naar een schroevendraaier en maak alles weer wat vaster. Vind de schroeven op je deurklink of veiligheidsslot en draai ze goed aan. Je hoeft ze niet helemaal naar beneden toe te draaien, want dit zou toekomstige problemen kunnen veroorzaken, maar zorg er wel voor dat elke schroef goed vast zit. Dit zorgt ervoor dat het slot goed aan de deur vast zit.

Van de redactie van Slotenmaker.mobi: mocht u een naar slotenmaker  uit Heerlen op zoek zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *