Loading...
smartphone

Mobiele telefoon gestolen – wat nu?

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Iedere dag weer gebruiken massa’s mensen in Nederland en de rest van de wereld hun smartphones om te bellen, te appen en te surfen op internet. Iedere dag weer worden er ook honderden mobiele abonnementen afgesloten, dus de wereld van de mobiele telefonie is echt booming business. Er zijn dan ook veel sites waar je online sim only abonnementen vergelijken kunt.

Want naast die abonnementen om te kunnen bellen worden er ook nog eens smartphones verkocht aan de lopende band. Daarbij is de IPhone toch wel een van de meest populaire smartphones van dit moment. Niet geheel verwonderlijk, want het is ook een fraaie telefoon met heel wat kracht en mogelijkheden onder de motorkap.

Smartphones worden veel gestolen

Een IPhone is dus een zeer gewilde maar ook redelijk dure smartphone. Er worden dan ook maandelijks een behoorlijk groot aantal IPhone, maar ook andere smartphones, gestolen. Let er daarom altijd op dat je je smartphone niet onbeheerd op tafel laat liggen in openbare gelegenheden.

Zeker tijdens het uitgaan kunnen dieven redelijk eenvoudig hun slag slaan. Er wordt het een en ander gedronken, de sfeer is ontspannen, we zijn steeds minder alert. Op een gegeven moment leggen we onze smartphone heel even onbeheerd op tafel of op de bar, we draaien ons om en weg is onze IPhone.

Wat te doen bij diefstal?

Los van het feit dat we bij diefstal van onze smartphone de waarde in geld verliezen, zijn we ook al onze gegevens kwijt zoals afspraken en privacygevoelige informatie. Daarom is het aan zeer aan te raden om op zeer regelmatige basis een back-up ter maken van de gegevens die op onze telefoon staan, zodat we die informatie in ieder nog hebben mocht ons toestel gestolen worden.

Is je mobiele telefoon gestolen? Dan is het verstandig om meteen aangifte te doen in de plaats waar je toestel gestolen is, of waar je je smartphone zijn kwijtgeraakt. Heb je privacygevoelige informatie op je telefoon staan zoals inlogcodes bij de bank, enz., dan is het raadzaam om meteen de bank te bellen om je nummer te blokkeren. Zo voorkom je dat onbevoegden geld van je rekening kunnen halen.

Bescherming tegen diefstal

Wat ook belangrijk is, is dat je je mobiele telefoon onbruikbaar maakt voor dieven. De meeste smartphones hebben een anti-diefstal functie, waardoor je je toestel op afstand terug kunt vinden, data kunt wissen en het toestel kunt blokkeren zodat er niet meer mee gebeld kan worden. Bij de anti-diefstal functie is het meeste gevallen ook in te stellen dat het toestel niet kan worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen en daardoor dus in feite onverkoopbaar wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *