Loading...
nieuwe werken

De voor- en nadelen van thuiswerken

office-manager

Steeds meer mensen kiezen er vanwege uiteenlopende redenen voor om vaker thuis te werken. Met de faciliteiten van tegenwoordig kun je vanuit vrijwel alles doen wat je op je vaste werkplek ook kunt doen. Als je namelijk thuis een laptop, een internetverbinding en toegang tot zaken als je werkbestanden of je e-mail hebt, kun je prima vanuit huis werken. Niet iedere werkgever staat er positief tegenover, maar er zitten ook voor werkgever voordelen aan. Wij lichten daarom een aantal voordelen en nadelen van thuiswerken toe.

Voordelen van thuiswerken

Personeel dat thuis gaat werken, doet dat waarschijnlijk niet voor niets. Hiermee kan de file op de snelweg vermeden worden, hoeft er minder kinderopvang geregeld te worden of kan er bij fysiek ongemak gewoon doorgewerkt worden. Het personeel houdt hier vaak een zeer positief gevoel aan over. Het werk kan gewoon uitgevoerd worden, en een werknemer is extra gemotiveerd omdat hij dit gewoon vanuit huis kan doen. Wanneer een werknemer vanuit huis via een internetverbinding bij belangrijke bestanden kan, en bovendien bereikbaar is via de telefoon, is het net alsof de werknemer gewoon aanwezig is. Daarmee wordt een win-win situatie gecreëerd voor iedereen dus.

Werken op locatie vaak effectiever

Wanneer men gewoon op de werkvloer aan het werk is tussen de collega’s, is dat voor anderen ook prettiger werken. Je hebt je collega’s om je heen met wie je kunt overleggen, je office manager is aanwezig die de zaken op kantoor regelt en alle administratie en documentatie is binnen handbereik. Dat zijn zaken die je thuis mist. Vandaar dat werkgevers er steeds vaker voor kiezen om personeel de mogelijkheid te geven om een deel van de uren thuis te werken, maar het grootste deel vanuit de oorspronkelijke werkplek te laten doen, omdat daar de prestaties vaak het hoogste zijn.

Met de moderne technieken van tegenwoordig is de verwachting dat steeds meer werkgevers hun personeel de mogelijkheid te geven om deels thuis te werken. Het past helemaal in het plaatje van het nieuwe werken anno 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *