Loading...
it

Met een virtuele data room veilig data delen met derden

In diverse situaties kan de situatie ontstaan dat een onderneming data moet delen met derde partijen. Het kan hierbij gaan om uiterst gevoelige data, die niet mag uitlekken of in verkeerde handen terechtkomen. Een virtuele data room kan hierbij uitkomst bieden. Hiermee kan op een veilige wijze de benodigde informatie toegankelijk gemaakt worden voor partners buiten de eigen onderneming.

Virtuele data rooms worden veelvuldig gebruikt bij fusies en overnames (M&A), maar ook bij langdurige samenwerkingen of korte projecten in samenwerking met andere partijen.

Het voordeel van een virtuele data room

Het delen van gevoelige informatie met derde partijen vormt voor veel organisaties een hoofdpijndossier. De informatie moet te alle tijden sterk beveiligd worden, maar lang niet altijd beschikt de organisatie over de middelen hiervoor.

Ook het toegang geven van een derde partij tot de eigen infrastructuur is niet altijd wenselijk.

Een virtuele data room lost de problemen op die gepaard gaan met deze processen. Een virtuele data room is een digitale, beveiligde omgeving waarbij specifieke data gedeeld en gepresenteerd kan worden.

Voordeel is dat een goede virtuele data room integraties aanbiedt met software als Microsoft Excel, zodat de data niet alleen op een veilige manier gedeeld kan worden, maar ook op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke wijze.

Toepassingen en aandachtspunten data room

In vrijwel alle branches kan op een bepaald moment de noodzaak voor een data room ontstaan, maar over het algemeen gaat het met name om de volgende branches:

  • Fusie en overname (M&A)
  • Vastgoed
  • Accountancy

Een data room M&A is specifiek toegespitst op de werkzaamheden en processen die betrekking hebben op de fusie van organisaties of de overname van een organisatie.

In de digitale omgeving kan data gedeeld worden en direct antwoord gegeven worden op vragen vanuit de andere partij. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor een aanbieder die data opslaat in Nederland en gedegen beveiliging aanbiedt, waaronder tweestapsverificatie, data-encryptie, een SSL/TSL-verbinding en compliant aan ISO 27001, de standaard voor informatiebeveiliging.

Met een goede data room is het bovendien mogelijk om aan de hand van logs wijzigingen en toegang van andere personen goed te kunnen bijhouden. Ook kunnen met een goede data room rollen worden gecreƫerd met verschillende niveaus van toegang en inzicht.

Dankzij deze en diverse andere features, is een data room niet alleen een veilige oplossing voor het delen van data, maar ook een wijze om data op een eenvoudige en efficiƫnte wijze te presenteren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *