Loading...
financieelnieuwe werken

Best betaalde WO banen

Je bent klaar met je vwo en nu moet je gaan kiezen wat je later wilt worden. Uiteraard kijk je naar iets wat je echt heel erg leuk lijkt, je moet het immers wel de rest van je leven uitoefenen. Echter, kan geld natuurlijk ook een rol meespelen. Niet iedere WO baan verdient namelijk even goed. Daarom bij dezen een lijstje met de best betaalde WO banen in Nederland.

Tandarts

Gaatjes vullen, zakken vullen. Een mooi gezegde dat wel bij dit beroep past. Jij bent namelijk vanaf nu semi verantwoordelijk voor het gebit van je klant. Je checkt, trekt tanden, zet er nieuwe voor in de plaats en vult de gaatjes. Een zeer dankbaar beroep.

Met dit beroep verdien je gemiddeld €4000 netto per maand.

Geneeskunde

Wie geneeskunde gaat studeren kan een lange studieweg verwachten. Eerst ben je bezig als basisarts en vervolgens moet je een specialisatie gaan kiezen. Maar wie lang nominaal studeert kan een hoger inkomen verwachten. Als arts maak je mensen weer beter. Een dankbaar beroep voor de hele omgeving

Met dit beroep verdien je gemiddeld €4000 netto per maand (ligt aan de specialisatie)

ICT

Met informatie- en communicatietechnologie ben je bezig met het beheren van informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Het is een vakgebied waar altijd mensen in nodig zijn, er staan veel ICT vacatures open en je zal dus zeker gewild zijn! Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij Philips of Samsung.

Met dit beroep verdien je gemiddeld €3800 netto per maand.

Fiscaal recht

Wie kiest voor het beroep fiscalist en daar een beetje goed in is kan een mooie toekomst krijgen. Als fiscalist houd je je bezig met belastingrecht. Het is een pittige studie en je moet het wel echt interessant vinden. Wanneer je klaar bent met de studie, kan je gaan solliciteren op juridische vacatures. Veel grote bedrijven hebben hun eigen fiscalisten in huis om hun belasting te regelen.

Met dit beroep verdien je gemiddeld €3600 netto per maand.

Fiscale economie

Naast fiscaal recht heb je ook fiscale economie. Het lijkt erg op elkaar, maar met fiscale economie komt er dus een economisch tintje bij. Je beantwoord fiscale vraagstukken op een juridische en economische manier.

Met dit beroep verdien je gemiddeld €3350 netto per maand.

Farmacie

De toekomst van het helen ligt in jouw handen. Jij maakt en ontwikkeld namelijk medicijnen en geneesmiddelen. Je bent constant aan het onderzoeken, testen en ontwikkelen in het lab. Mocht je je graag in de geneeskunde willen storten maar is bloed en het snijden in mensen niet iets voor jou? Dan is dit een perfect alternatief.

Met dit beroep verdien je gemiddeld €3250 netto per maand.

Technische bedrijfskunde

Met technische bedrijfskunde ben je bezig met het verbeteren van processen zoals, informatie, logistieke- en bedrijfsprocessen. Naast dat je vakken als natuurkunde, wiskunde en scheikunde ook economie, logistiek en bedrijfskunde.

Met dit beroep verdien je gemiddeld €3200 netto per maand.

Diergeneeskunde. Als dierenarts ken je elk dier van binnen en buiten. Bezorgde baasjes komen met verdriet naar je toe met hun huisdier die ziek is. Jij analyseert, schrijft medicijnen voor, opereert en doet de nazorg. Vaak heeft men een eigen praktijk of deelt het pand samen met meerdere dierenartsen. Zo kan je met elkaar afspreken wie wanneer werkt en voorkom je een 80-urige werkweek.

Met dit beroep verdien je gemiddeld €2750 netto per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *