Loading...
kantoor

Printkosten besparen op kantoor

Op kantoor wordt veel geprint. Al die printjes brengen natuurlijk ook kosten met zich mee. Daarom besteden we vandaag aandacht aan het besparen op printkosten.

Let op de printer die je koopt

Vaak is het verleidelijk om de goedkoopste printer te bestellen. Toch is dit vaak niet de beste oplossing. Deze goedkope printers zijn namelijk niet compatible met imitatie inkt, waardoor je verplicht bent de dure originele inktpatronen te kopen. Let daarom goed op of een printer compatible is met imitatie inkt. Dit kan je tot 80% schelen op je printkosten. Deze kun je hier bestellen.

Ook is het handig om te weten dat het bij sommige printers mogelijk is om de kwaliteit instellingen aan te passen. Zo kun je printjes die minder belangrijk zijn op lagere kwaliteit printen dan belangrijke printjes. Dit scheelt dan weer in de inktkosten.

Verder kun je natuurlijk de printer standaard op zwart-wit printen instellen en op dubbelzijdig printen. Dit scheelt zowel in print als papier kosten.

Werk in de cloud

In sommige gevallen is het helemaal niet noodzakelijk om te printen. Ga dus bij jezelf na of iets noodzakelijk is om te printen, of dat je ook prima vanuit de cloud kunt werken. Dit laatste is namelijk beter voor het milieu en ook voor jouw portemonnee als ondernemer.

Pas de instellingen van je tekstverwerker aan

Mocht het toch noodzakelijk zijn om te printen en heb je bovenstaande tips allemaal toegepast? Kijk dan ook nog even naar de instellingen van je tekstverwerker. Het ene lettertype kost namelijk meer inkt dan het andere. Zo kennen we bijvoorbeeld Ecofont en Garamond. Garamond is een gratis lettertype. Voor Ecofont dien je een betaalde licentie af te sluiten. Ecofont geeft echter wel aan dat je met hun lettertype zo’n 50% op je printkosten kunt besparen. Als ondernemer moet je dus zelf afwegen of deze licentie voor jou geschikt is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *