Loading...
internet

Cloudopslag: essentieel voor Nieuwe Werkers

Het Nieuwe Werken betekent dat je niet langer vastzit in een 9-tot-5-ritme, maar op momenten die voor jou uitkomen kunt werken. Dat hoeft dan ook niet per definitie op kantoor te zijn, maar wanneer de situatie dit toelaat, ook thuis of elders.

Een goede verbinding met collega’s is hiervoor echter essentieel. Dit kan grotendeels bewerkstelligt worden door collectief gebruik te maken van een clouddienst als Dropbox. Een dergelijke cloudopslag kan overal ter wereld benaderd worden door werknemers, real-time worden bijgewerkt en is sterk beveiligd om hacks en misbruik te voorkomen.

Voordelen van Dropbox Business

Dropbox is een bekende clouddienst voor particulieren, maar heeft ook zakelijke producten. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen Dropbox Business Standard en Dropbox Business Advanced. Beide diensten hebben diverse voordelen voor bedrijven, met name bedrijven die opereren volgens het nieuwe werken-principe.

Voor iedereen bereikbaar

Eén van de grootste voordelen van een clouddienst als Dropbox, is dat iedereen die betrokken is bij de onderneming bestanden vanuit de hele wereld kan bereiken. Niet langer zit je vast aan een fysieke server die met slecht-werkende VPN-verbindingen bereikt moeten worden.

Dat gaat bovendien niet ten koste van de veiligheid, want Dropbox is op een hoog niveau beveiligd tegen inbraak en andere vormen van elektronische diefstal.

Veel opslagruimte

Hoewel ook fysieke geheugendragers tegenwoordig beschikken over enorme opslagruimte, blijven limieten bestaan. Bij Dropbox heb je hier minder last van. Bij het Dropbox Business Standard-pakket ontvang je standaard 2 TB aan opslagruimte. Bij het Advanced-pakket is er zelfs ongelimiteerde opslagruimte.

Samenwerken

Dropbox is gemaakt om mee samen te werken. Past iemand wijzigingen toe aan een document, dan worden deze direct doorgevoerd in de cloud. Medewerkers op andere locaties kunnen deze wijzigingen direct inzien en zo nodig zelf toevoegingen maken.

Gebruikersniveaus

Bij het Dropbox Business Advanced-pakket kunnen gebruikersniveaus worden ingesteld. Dit houdt in dat de beheerder voor verschillende personen kan aangeven hoeveel zij kunnen zien en/of bewerken in de cloud. Dit is ideaal voor grotere bedrijven waar niet iedere werknemer volledige toegang mag hebben.

Bovendien gaat het Advanced-pakket gepaard met extra controle- en integratiemogelijkheden. Zo kan de cloudopslag volledig geoptimaliseerd worden voor de werkzaamheden en manier van opereren van de onderneming.

Kosten Dropbox Business

Dropbox Business is erg voordelig voor zakelijke partijen. Voor het Standard-pakket betaal je € 120,00 per jaar, terwijl je voor het Advanced-pakket € 180,00 per jaar betaalt. Bovendien is het mogelijk om gebruik te maken van een fikse korting.

Moreval is een Nederlandse partij die preferred reseller is van Dropbox. Schaf je bij Moreval Dropbox Business aan, dan ontvang je de eerste twee maanden gratis. Dit betekent dat je Dropbox Business Standard voor slechts € 99,00 kunt aanschaffen en Dropbox Business Advanced voor € 149,00.

Dropbox of een vergelijkbare cloudservice is een essentiële toevoeging voor iedere onderneming die bouwt op het principe van het nieuwe werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *