Loading...
marketing

3 redenen om als bedrijf online advertising in te zetten!

online advertising

Voor bedrijven is het natuurlijk ontzettend belangrijk om online goed vindbaar te zijn. In de online wereld waarin we tegenwoordig leven is elke doelgroep door middel van online adverteren te bereiken. Hieronder hebben we 3 redenen om als bedrijf online advertising in te zetten op een rijtje gezet.

Reden 1. Online vindbaarheid vergroten

De belangrijkste reden om online advertising in te zetten is het vergroten van de online vindbaarheid van je bedrijf. Adverteren zorgt ervoor dat je direct je doelgroep bereikt. Elke euro die je eraan besteedt levert dus direct resultaat op. Denk bijvoorbeeld het adverteren in Google, wat ervoor zorgt dat je bovenaan komt te staan op bepaalde zoektermen. Bepaal op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden en maak daarvoor advertenties aan.

 

Hetzelfde geldt voor social media kanalen, waarop je ook direct met advertenties je doelgroep kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de social media kanalen Linkedin, Facebook, Twitter, Snapchat en noem zo maar op. Elke doelgroep is wel op social media te vinden.

Reden 2. Specifieke targeting

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor online advertising is de specifieke targeting die mogelijk is. Je kan zeer specifiek één doelgroep instellen waarbij je advertenties getoond worden. Zo wordt er geen advertentiebudget verspild.

 

Je kunt bijvoorbeeld targetten op de taal, locatie, interesse, beroepsgroep en geslacht van gebruikers. Zo kan je heel specifiek je doelgroep bereiken met ook nog een zeer relevante landingspagina’s. Een doordachte en slimme online advertising campagne zorgt ervoor dat online adverteren voor bijna elk bedrijf ontzettend veel kan opleveren. Een ervaren en deskundig marketing bureau inschakelen is wel een aanrader als je rendabel wilt adverteren. Schakel bijvoorbeeld Blue Dragon in voor online advertising. Zij hebben jarenlange ervaring op dit vakgebied en weten als geen ander een succesvolle campagne in te richten.

Reden 3. Dagbudget bepalen

Tot slot is het een voordeel van online advertising is dat je zelf het budget kunt bepalen. Door een maximaal budget in te stellen weet je precies hoeveel je kwijt kunt zijn aan advertenties. Zo krijg je niet te maken met onverwachte hoge kosten.