Loading...
kantoor

Tips voor een juiste afstelling van je bureaustoel

tips afstelling bureaustoel

Een goed afgestelde bureaustoel is enorm belangrijk om in een gezonde werkhouding te kunnen werken. Een verstelbare model wordt ook wel een ergonomische bureaustoel genoemd. Ergonomische modellen, zoals deze van OfficeCity, maken het mogelijk om de bureaustoel perfect op je lichaam af te stellen, waardoor de basis voor een goede zithouding wordt gevormd. In dit artikel geven we een aantal tips om je bureaustoel op de juiste manier af te stellen.

Hoogte van de zitting

Bij het instellen van de hoogte is het belangrijk om de hoogte zo in te stellen dat je bovenbenen horizontaal zijn. Dit voorkomt teveel druk aan de achterkant van de bovenbenen. Het is erg belangrijk dat je knieën zich nooit hoger bevinden dan je heupen.

Zitdiepte instellen

Heb je de hoogte van de zitting ingesteld? Dan is het tijd om de zitdiepte te bepalen. Bij veel bureaustoelen is de zitdiepte verstelbaar door de zitting naar voren of achteren te schuiven. Meestal moet hiervoor de stoel eerste ontgrendeld worden met een knop onder de zitting. De juiste zitdiepte is als er een gebalde vuist past tussen de binnenkant van de knie en de voorzijde van de zitting. Het is belangrijk om deze ruimte over te laten om te voorkomen dat bloedvaten en zenuwen worden bekneld.

Hoogte rugleuning instellen 

De meeste rugleuningen bestaan uit een bolling onderaan, een lumbaalsteun of lendensteun. Bij duurdere modellen zijn al deze steunen apart van elkaar te verstellen. Bij het afstellen van de rugleuning is het belangrijk om de leuning zo te positioneren dat hij in de rugholte valt, zodat daar steun wordt gegeven. 

Armleuningen instellen

Voor het instellen van de armleuning is er gemakkelijke methode waarmee je de armleuning op de juiste hoogte kunt instellen. Plaats je vingers van een arm op het sleutelbeen en laat je arm omlaag hangen. Breng de armsteun omhoog tot deze de elleboog raakt en doe dit vervolgens ook bij de andere steun.

Om je werkplek op een juiste manier af te stellen is het nodig om ergonomische kantoormeubelen aan te schaffen. Deze kantoormeubelen zijn op allerlei manieren verstelbaar, waardoor je de werkplek perfect kunt afstellen naar je lichaam om in een gezonde houding te werken. Kantoor meubelen aanschaffen? In de webshop van OfficeCity vind je een uitgebreid assortiment.