Loading...
personeel

De werkzaamheden van de arbodienst in Rotterdam

Arbodienst Rotterdam ontzorgt op het moment dat er sprake is van ziekte op de werkvloer, Bovendien kan het je van advies voorzien om het ziekteverzuim laag te houden, iets dat je als werkgever behoorlijk in de kosten scheelt.

Snel weer actief met de arbodienst in Rotterdam

Als werkgever krijg je vroeg of laat te maken met ziekte en ziekteverzuim. Vervelend natuurlijk, voor jou als werkgever, maar zeker ook voor de werknemer zelf. Het is zaak te zorgen dat iemand zo snel mogelijk weer actief kan worden. Hoe langer iemand namelijk ziek thuis is, hoe moeilijker het wordt om de draad weer op te pakken. Daarnaast kleeft er aan elke ziekmelding nou eenmaal een kostenplaatje. De arbodienst in Rotterdam kan je helpen om mensen weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Aan de andere kant kan het de werknemer helpen bij het re-integratieproces op de werkvloer.

Ziekteverzuim reduceren en kosten besparen

De arbodienst in Rotterdam kan je als werkgever bijstaan met een team Verzuimbegeleiding. Dit team wordt gevormd door een bedrijfsarts, een casemanager en een adviseur op het gebied van arbeid en gezondheid. Zij staan je bij om met name het ziekteverzuim te reduceren en daarmee ook kosten te besparen. Ze nemen heel veel zorg en werk uit handen. En dat is wel zo prettig want als ondernemer heb je het immers al druk genoeg.

Medewerkers duurzaam inzetbaar houden

Een arbodienst zal er alles aan doen om de werknemers gezond te houden en te zorgen dat ze zo duurzaam inzetbaar blijven. Er zal namens de arbodienst uit Rotterdam regelmatig een bezoek aan het bedrijf gebracht worden en zeker aan de afdeling HR. Bij verzuim heb jij als ondernemer altijd de regie. De arbodienst in Rotterdam coacht en geeft voornamelijk adviezen.

Ziekmeldingen en preventieve dossiers

Binnen het team van in Rotterdam speelt de adviseur arbeid en gezondheid een belangrijke rol. De adviseur evalueert samen met de arts de ziekmeldingen, werkt aan preventieve dossiers en met de arts worden de spreekuren tegen het licht gehouden. De adviseur de naam zegt het al, heeft een adviserende rol. Uiteraard is de bedrijfsarts eindverantwoordelijk voor genoemde zaken. De adviseur kan echter bepaalde werkzaamheden uit handen nemen, iets wat de wachttijden doet verkorten.

Casemanager is spin in het web

De arbodienst in Rotterdam heeft in de casemanager de spin in het web. Deze manager weet alles van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Deze specialist zorgt bovendien voor een dossier dat voldoet aan Poortwachter. Doel is het realiseren van de meeste schadelastbeperking en dat voor zowel de werkgever als de werknemer. Als je zaken doet met de arbodienst in Rotterdam, dan kun je gebruik maken van hun verzuimsysteem. Als werkgever heb je dan steeds inzicht in de status van het verzuim binnen jouw organisatie. De professionele arbodienst in Rotterdam beschikt uiteraard over alle benodigde certificaten en registraties die vereist zijn om het werk goed uit te kunnen voeren. Zo volgt de bedrijfsarts steeds extra scholing. Om de vijf jaar moet de arts aantonen nog steeds over voldoende capaciteiten te hebben om zijn werk te kunnen doen. Zo wordt de kwaliteit steeds gewaarborgd.

 

Vergelijk verschillende Arbodienst aanbieders in Rotterdam met HR Navigator!