Loading...
kantoor

Tips om je kantoor efficiënt in te richten

Of je nu een starter bent of al jaren in het vak zit, een kantoor heeft uitstraling nodig. Een kantoor laat namelijk je professionaliteit zien. Kies daarom voor het inrichten van je kantoor op een manier dat bij jou en je bedrijf past. Zo kom je professioneel over en klanten, partners en personeelsleden zullen gelukkiger zijn.

Laat je inspireren door onze tips en ideeën en tover je kantoor om tot een waar werkwalhalla waar niemand om 17.00 uur de deur uit wil.

Indeling

Een kantoorruimte met veel licht is niet alleen bevorderend voor de productiviteit van je werknemeners, maar is ook goed voor de gezondheid. Zorg daarom voor een kantoorruimte met veel natuurlijk licht. Daarnaast is de indeling van het kantoor belangrijk.

Kies bijvoorbeeld voor stellingkasten als afscheiding van ruimtes. Zo blijf je verbonden met elkaar, maar kun je ook gebruik maken van de kasten door er boeken, planten of andere benodigdheden in te zetten.

Flexibiliteit is nummer één

Tegenwoordig staat flexibiliteit bovenaan. Want de vraag is niet meer of je een werkplek hebt, maar wat je met de werkplek gaat doen. Grote bedrijven als Google en Coolblue geven hun werknemers al de keuze waar ze willen werken.

Zo kunnen ze zelf bepalen waar ze zich kunnen focussen, waar ze even kunnen relaxen en op welke plekken ze vergaderingen willen houden. De inspiratie en creativiteit van je personeel wordt op die manier gestimuleerd.

Transparantie is de sleutel tot succes

Lang geleden was het heel normaal om in een apart hokje te werken. Je hebt het vast wel eens in een film gezien of misschien ken je het uit eigen ervaring. Dat leek toen de ideale oplossing, maar eigenlijk kon iedereen doen en laten wat hij of zij wilde.

Juist daarom is transparantie en openheid de ideale oplossing voor de kantoorinrichting. Een open en transparante sfeer stimuleert namelijk de interactie en het overleg tussen collega’s. Er kunnen veel meer werkplekken gecreëerd worden.

Aparte ruimtes blijven van belang

Toch blijven aparte ruimtes ook belangrijk. Door te kiezen voor een stellingkast als afscheiding, creëer je een open en toch semi-gesloten ruimte. Zo kunnen in die ruimtes belangrijke telefoongesprekken gevoerd worden. In de afgesloten kantine kan even rustig een kop koffie gedronken worden.

En mocht je even je concentratie kwijt zijn, kun je op het balkon weer inspiratie opdoen. Het combineren van openheid en apartheid is absoluut belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *