Loading...
kantoor

Shortlease: een korte uitleg

Heb jij wel eens van shortlease gehoord, maar weet jij niet goed wat dit inhoudt? Dan is het goed dat je dit artikel leest. Na het lezen van het artikel weet jij precies wat shortlease inhoudt. Naast shortlease zijn er ook nog andere vormen van lease die we tevens in dit artikel zullen behandelen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor het leasen van een auto.

 

Mocht jij voor shortlease kiezen, dan kan dit zowel zakelijk als privé. Hierbij is het dus mogelijk om als particulier ook deel te kunnen nemen aan shortlease. Mocht het zo zijn dat jouw auto kapot gaat, dan is het natuurlijk prettig om tijdelijk een auto te huren. Hierbij kan shortlease een perfecte tussenoplossing bieden. Het grootste voordeel van shortlease is dat je niet aan een lang contract vastzit. Mocht jij bijvoorbeeld sinds kort ondernemer zijn en heb jij nog niet enorm veel zekerheid? Dan is shortlease zeker een verstandige tussenstap. Als het voorkomt dat jouw bedrijf failliet gaat, dan is het voordeel van een shortlease contract dat je niet voor lange periode gebonden bent aan de auto. Veel starters zien dit als een voordeel die de keuze vergemakkelijkt. Daarnaast is het met een shortlease contract ook mogelijk om in een jaar tijd diverse auto’s te rijden. Hierdoor kun je in een jaar tijd proeven van alle auto’s en dat is natuurlijk erg fijn om jouw uiteindelijke keuze te maken.

Operational lease

In bovenstaande alinea hebben we het vooral gehad over de voordelen van shortlease. Uiteraard biedt dit niet alleen maar voordelen, zo biedt deze variant van leasen namelijk ook een nadeel. Deze variant van leasen is een stuk duurder dan andere varianten, dit komt omdat je voor een kort periode een contract afsluit. Wil jij minder geld kwijt zijn voor jouw leaseauto? Dan is het misschien wel slimmer om voor operational lease te kijken. Wanneer je kiest voor operational lease, dan kies je voor een variant voor de lange termijn. Ook zou je er voor kunnen kiezen om een contract af te sluiten voor 60 maanden. Je zit dan wel lang aan de auto vast, echter drukt dit de prijs behoorlijk. Mocht jij veel zekerheid in jouw bedrijf hebben, dan is dit absoluut een mooie mogelijkheid. Een ander groot voordeel van deze variant is dat je een auto krijgt die gloednieuw uit de fabriek komt.

Financial lease

Operational lease is dus een aantrekkelijke mogelijkheid. Het is wel een nadeel dat de auto uiteindelijk niet van jou wordt. Wil jij een auto leasen die uiteindelijk wel jouw eigendom wordt? Dan is het aan te raden om te kiezen voor financial lease! Met deze variant betaal je als het ware de auto af. Deze vorm van lease kun je vergelijken met koop op afbetaling. Bij deze variant zal je echter wel zelf de wegenbelasting, verzekering en onderhoud moeten betalen. Kortom, iedere variant heeft zo zijn voor en nadelen, het is aan jou om uiteindelijk een goede keuze te maken.