Loading...
kantoor

Het inrichten van een kantoor. Waar moet je beginnen?

Het inrichten van een kantoor is een mooi project waarbij je niet over één nacht ijs moet gaan. Er spelen meerdere belangen mee en het gaat niet alleen om een inrichting naar je eigen smaak. Je hebt ook te maken met Arbo-richtlijnen en je moet rekening houden met verschillende gebruikers die de ruimte gaan “benutten”.

In dit artikel een aantal tips over hoe je een kantoor kunt inrichten met arbonormen in je achterhoofd.

Arbonormen

In het Arbeidsomstandighedenbesluit staan o.a. voorschriften met betrekking tot het inrichten van de werkplek op het gebied van:

  • Ergonomisch verantwoorde instellingen
  • Daglicht en kunstlicht
  • Temperatuur
  • Veiligheid

Veiligheid

Een belangrijk element bij de inrichting van de kantooromgeving is veiligheid. Ga voor kwalitatieve meubels en materialen bij het kiezen van de aankleding.

En met wat er tegenwoordig allemaal verkrijgbaar is, hoef je hier geen concessies bij te doen. Neem bijvoorbeeld de vloer…

Elektriciteit

Hoewel het niet levensbedreigend of super gevaarlijk is, is het wel enorm irritant. Elektrische schokken telkens als je iets van metaal aanraakt. Dat gebeurt vooral als het buiten kouder wordt en je schoenen met rubberen zolen aan hebt.

Ook wordt het vele malen erger als je tapijt op je kantoorvloer hebt. Soms hoor je het zelfs knetteren! Echt uitermate vervelend maar wel degelijk te voorkomen.

Kies je voor een gietvloer in je kantoorruimte, dan heb je dit probleem nagenoeg niet. Deze vloeren zijn perfect voor een kantoor.

Gietvloer

In vele kleuren verkrijgbaar en makkelijk schoon te houden. De gietvloer is vrij van onderhoud en slijtvast. Ideaal voor op kantoor, zegt gietvloerenboer Van Hollandse Bodem ook.

Het is ook veiliger voor mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor stof of huismijt. Met een gietvloer zullen zij veel minder last hebben van hun allergie.

En op zo’n gladde vloer is het natuurlijk ook veel prettiger om een bureaustoel-rol-wedstrijd te houden tijdens de vrij-mi-bo 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *