Loading...
kantoor

Heeft jouw kantoor al zonnepanelen? (RvE)

In tijden van energiecrisis wordt steeds vaker gezocht naar de toepassing van zonne-energie in bedrijven.

Naast de economische impact proberen deze bedrijven met de installatie van fotovoltaïsche panelen ook sociale en ecologische verbeteringen in de werkruimte aan te brengen, die het imago en de waarde van het bedrijf verbeteren.

Grote bedrijven hebben geïnvesteerd in deze natuurlijke hulpbron en de verschillende voordelen ervan.

Dit alternatief is ook overgenomen door veel kleine en middelgrote bedrijven, die profiteren van duurzame energieopwekkingstechnologieën. Wilt u weten wat de voordelen zijn van het implementeren van zonne-energie in bedrijven? Volg ons artikel en blijf op de hoogte van deze trend.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste positieve effecten van het gebruik van zonne-energie in uw bedrijf betreft de duurzaamheid en het behoud van het milieu.

De zon is een hernieuwbare en onuitputtelijke bron van energie, en de omzetting van zonne-energie in elektriciteit veroorzaakt geen broeikasgassen. Naast het feit dat het goed is voor de planeet, genereert het invoegen ervan in het duurzaamheidsbeleid van uw bedrijf waarde voor de maatschappij en bevordert het de vermindering van de vaste kosten.

Positieve marketing

De toenemende bezorgdheid over het lot van de planeet en het aanbod van toekomstige generaties, maakt dat milieuvriendelijke bedrijven zeer goed worden gewaardeerd, ook door de financiële markt en mogelijke investeerders.

De installatie van fotovoltaïsche panelen en de opwekking van zonne-energie kan het imago van uw bedrijf verbeteren.

Een onderneming die zich inzet voor het verminderen van de impact van haar activiteiten, kan haar bedrijf consolideren en als hefboom gebruiken, ongeacht de markt waarop het actief is.

Besparingen op lange termijn

Het is duidelijk dat het hele bedrijf streeft naar een verlaging van de vaste kosten. Ondanks het feit dat de initiële investering als hoog wordt beschouwd, is de installatie van zonne-energie opvangpanelen een grote investering op lange termijn.

Ten eerste daalt de elektrische energiefactuur drastisch, of kan zelfs op nul worden gezet, afhankelijk van het type installatie en de omstandigheden op de locatie. Hierdoor betaalt de initiële investering gemiddeld tussen 6 en 12 jaar.

Vanaf deze periode wordt alle opgewekte energie omgezet in een besparing voor het bedrijf. Bovendien is de levensduur van de platen zeer lang, tot 25 jaar, wat de onderhoudskosten sterk vermindert.

Praktisch in de installatie

Omdat ze buiten worden geplaatst, meestal op het dak van gebouwen, verstoort de installatie van fotovoltaïsche panelen meestal niet de werkroutine van bedrijven.

Bovendien wordt het proces door de toepassing van het plug-and-play-systeem (aansluiten en gebruiken) veel gemakkelijker en sneller, met een minimale verstoring van het elektrische systeem van het gebouw.

De procedure maakt ook een eenvoudige uitbreiding van het systeem mogelijk, voor het geval uw bedrijf groeit en meer stroom nodig heeft.

Een mooi product

Zonnepanelen zijn dus een uitzonderlijk mooi product en kunnen absoluut onze aarde redden. Een bedrijf als ST Instruments, de techniek achter belangrijke onderdelen, is dus een bedrijf om te koesteren.