Loading...
copywriting

Waarom je je productteksten het beste laat schrijven door een tekstschrijver

Productteksten zijn een belangrijk onderdeel van je website. Door een producttekst worden bezoekers immers overgehaald om jouw product wel of niet te kopen. Heb je te weinig informatie bij de producten op je website, kunnen bezoekers afhaken. Er is zoveel keuze op Internet, jouw productteksten moeten bezoekers dus overtuigen dat jouw product het beste is. Volledige informatie is daarom belangrijk. Als ze niet kunnen vinden of jouw product aan een bepaalde eigenschap voldoet, gaan ze naar een andere aanbieder die dit wel vermeld.

Het schrijven van een goede producttekst is een vak apart

Een rijtje met eigenschappen van een product opsommen kan iedereen natuurlijk. Maar het schrijven van een aantrekkelijke tekst die mensen overhaalt dat product te kopen, dat is wat anders. In tegenstelling tot andere pagina’s op je website, wordt de producttekst altijd gelezen door potentiële kopers. Zijn jouw productteksten volledig in informatie en op aansprekende wijze geschreven? Dan heb je direct een stapje voor op jouw concurrent. In het schrijven van goede teksten gaat veel tijd zitten, zeker als je dit nog moet leren. Tekstschrijvers zijn hierin gespecialiseerd en kunnen dan ook in korte tijd die teksten schrijven waar jij naar op zoek bent.

De voordelen van een goede tekstschrijver

Naast het schrijven van aansprekende teksten, zijn er meer dingen waar een tekstschrijver rekening mee houdt. Bijvoorbeeld het goed vindbaar zijn van een tekst in de zoekmachines. Als iemand op Google zoekt op ‘stofzuiger kopen’ en in de eerste zoekresultaten verschijnt de verkooppagina van jouw stofzuiger, dan kan je rekenen op een goede verkoop. Maar om hoog te eindigen in de zoekresultaten moeten de teksten (en jouw website) wel aan verschillende voorwaardes voldoen. Een tekstschrijver weet precies welke voorwaarden dit zijn en houd hier rekening mee bij het schrijven van de teksten.

Kan je zelf leren goede productteksten te schrijven?

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf je productteksten te leren schrijven. Maar het is slim hiervoor veel onderzoek te doen of een cursus te volgen. Afhankelijk van je bedrijf moeten er veel of juist maar een paar productteksten geschreven worden. Dit zijn factoren die je mee kan wegen in je overweging om zelf de teksten te schrijven of deze professioneel te laten schrijven door een tekstschrijver.