Loading...
nieuwe werken

Welke kappersstoelen zijn voor uw zaak het meest geschikt?

Het mag duidelijk zijn dat de kappersstoelen één van de belangrijkste zaken zijn welke u dient aan te kopen voor in uw salon. Veel mensen denken in eerste instantie dat kappersstoelen gewoon standaard stoelen zijn, maar dat is absoluut niet het geval. In de praktijk is het dan ook zo dat een kappersstoel tegemoet moet zien te komen aan de eisen van twee verschillende partijen. Enerzijds is er natuurlijk de kapper of kapster zelf, maar daarnaast is er ook de klant. Is het voor u nog niet helemaal duidelijk waar u precies rekening mee moet houden voor wat het aankopen van uw kappersstoelen betreft? In dat geval zal de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina daar zonder meer duidelijkheid in scheppen.

             Waar rekening mee houden bij het aankopen van kappersstoelen?

Op het ogenblik dat u ervoor kiest om één of meerdere (nieuwe) kappersstoelen aan te kopen zijn er absoluut een aantal zaken waar u bij stil zult willen blijven staan. In eerste instantie moet u zich bijvoorbeeld afvragen of de kappersstoelen van uw keuze over een eigen wasbak dienen te beschikken. Daarnaast kan ook de aanwezigheid van een voetsteun wenselijk zijn om de klant extra comfort te kunnen bieden. Andere eveneens niet onbelangrijke aandachtspunten met betrekking tot het aankopen van een professionele kappersstoel zijn:

 

  • Het al dan niet aanwezig zijn van een pomp;
  • De aanwezigheid van een verstelbare rugleuning of niet;
  • Het materiaal waaruit de kappersstoel is vervaardigd;
  • Of de kappersstoel in kwestie beschikt over wielen of niet;
  • Over welke afmetingen de stoel moet beschikken;
  • Of er een speciale kinderstoel dient te worden aangekocht of niet;

 

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat heel wat kappers en kapsters ervoor kiezen om over te gaan tot het aankopen van een kappersstoel met een voetsteun. Het is echter belangrijk om uzelf te allen tijde de vraag te stellen of een dergelijke voetsteun wel is vereist of niet. Het is namelijk zo dat er in menig aantal kapsalons reeds voetsteunen aan de muren zijn bevestigd. In dat geval zijn deze aan de kappersstoel dus uiteraard niet vereist.

             Uit welke materialen zijn kappersstoelen gemaakt?

Wanneer u het aanbod met kappersstoelen op de markt van naderbij gaat bekijken zult u kunnen vaststellen dat deze in principe vervaardigd kunnen zijn uit twee verschillende soorten materialen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de lederen kappersstoelen en de gestoffeerde exemplaren. Aan beide opties zijn voor- en nadelen verbonden. Toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat het vooral de lederen kappersstoelen zijn waar de voorkeur van de meeste salons naar uitgaat. De reden hiervoor hoeft ook helemaal niet ver te worden gezocht. Het is namelijk zo dat lederen kappersstoelen veel eenvoudiger schoon te maken zijn.

             Speciale kappersstoelen voor kinderen aankopen of niet?

Tot slot kunt u er eventueel voor kiezen om over te gaan tot het aankopen van speciale kappersstoelen voor kinderen. Dergelijke stoelen zijn doorgaans speciaal vormgegeven waardoor een bezoek aan de kapper voor uw kind meer dan ooit een feest wordt. Het spreekt voor zich dat u eveneens de keuze kunt maken om gebruik te maken van verhogers. Voor al uw kapperstoelenen kunt u terecht bij Inline.