Loading...
kantoor

De grootste voordelen van telematica voor wagenparken

voordelen telematics wagenpark

Ben jij een fleetmanager? Dan weet je maar al te goed hoe lastig wagenparkbeheer kan zijn. Gelukkig zijn er steeds meer hulpmiddelen die je dag een stuk eenvoudiger maken. Een van deze hulpmiddelen is telematica. Telematica voor wagenparken kent immers vele voordelen waar je zeker een slag mee kunt slaan. Ben jij benieuwd naar wat deze voordelen precies inhouden? Je vindt op deze pagina hier meer info over, dus neem deze blog zeker goed door. Op deze manier wordt het managen van een wagenpark immers een stuk makkelijker.

Het plannen gaat efficiënter

In de eerste plaats is het een voordeel dat het plannen van wagenparkbeheer een stuk efficiënter verloopt aan de hand van telematica. Dit komt doordat je via telematica precies kunt zien wat de locatie is van al je voertuigen. In een oogopslag is het daardoor mogelijk om te zien welke werknemer waar is en wat de resterende tijd is voordat ze op hun bestemming arriveren. Hierdoor kun je precies inspelen op de eisen van je klanten en het plannen efficiënt laten verlopen.

Je verbetert de klantenservice

Ten tweede is het een voordeel dat door middel van telematica de klantenservice flink wordt verbeterd. Je beschikt namelijk over veel meer informatie aan de hand van deze software. Als gevolg daarvan kun je klanten veel beter informeren over wat de status is van hun aanvraag. Tevens kun je ze meer opties bieden qua flexibiliteit. Klanten waarderen dit zeker, waardoor ze de klantenservice die je biedt zeker een hoge rating zullen geven. Welke fleetmanager wil dat nou niet?

Er zijn minder brandstofkosten

Tot slot maak je door middel van telematica veel minder brandstofkosten. Brandstofkosten maken langzaam maar zeker namelijk een steeds groter deel uit van de operationele kosten die je maakt. Je kunt bijvoorbeeld zien welke medewerkers het efficiëntste rijden. Zo kun je medewerkers aanspreken die te inefficiënt aan het rijden zijn. Met telematica of andere data gedreven inzichten zoals die bij Moove Connected Mobility is het maken van minder kosten eerder een feit dan een ambitie.